Nimrod Persson skriver om Kaplanaffären.
1 av 3
Nimrod Persson skriver om Kaplanaffären. - Foto: Privat/TT
Nimrod Persson.
2 av 3
Nimrod Persson. - Foto: Privat
Mehmet Kaplan.
3 av 3
Mehmet Kaplan. - Foto: TT

Nej, svenska muslimer tvingas inte överge sin tro

Debattören: Det finns gott om exempel för att bevisa att muslimer har en plats i det Svenska samhället, att påstå att muslimer i Sverige blir tvungna att överge sin tro är oerhört absurt.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Nimrod Persson 21 år och pluggar på Stockholms Universitet

Han är förbundskommunikatör på Utrikespolitiska Förbundet.

Debattören Abdi Kayse (19/4) poängterade att Mehmet Kaplans avgång var en mörk dag för svenska muslimer och att extremism har segrat.

Detta är inte bara ett absurt konstaterande utan även onödigt provocerande att påstå att svenska muslimer inte tillåts ha starka åsikter.

Inget med Kaplans avgång har att göra med att han är muslim eller om han fastar under Ramadhan eller inte.

Det handlar om en svensk minister som har umgåtts i samma sammanhang som en extremistledare vars organisation har utför terrordåd och misstänkts för att ha försökt mörda påven John Paul II, och även turkiska statsministern Turgut Özal.

Det är inte första gången Kaplan har hamnat i blåsväder för sina åsikter, att jämföra israelers agerande mot palestinierna med nazisternas behandling av judar under 1930-talet var både smaklöst och antisemitiskt.

Muslimer är redan en aktiv del av det svenska samhället, detta visas tydligt med att Kaplan som muslim har kunnat bli en del av regeringen men även att muslimska organisation i Sverige som Sveriges Unga Muslimer blir beviljat bidrag från staten för att kunna bedriva sina verksamheter.

Det finns gott om exempel för att bevisa att muslimer har en plats i det Svenska samhället, att påstå att muslimer i Sverige blir tvungna att överge sin tro är oerhört absurt.

Nimrod Persson

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.