1 av 3
- Foto: Privat/TT/TT
2 av 3
- Foto: TT
3 av 3
- Foto: Privat

Politikerna öser pengar över flyktingboenden – sjuka svenskar struntar de i

Är det verkligen meningen att vårt system ska fungera så här? För i så fall vill jag inte vara med och betala till det.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Fredrik Brodén är 28 år och kommer från Landskrona.

Regeringen Löfven talar hela tiden om alla människors lika värde och att man inte ska ställa grupper mot varandra.

Regeringen ska kanske börja agera så som de lär ut? De säger att man inte ska ställa grupper mot varandra och så är det precis vad regeringen och deras politik gör.

Vi har kunnat läsa en hel del artiklar om att regeringen med barn- äldre och jämställdhetsminister Åsa Regnér i spetsen nu vill dra ner kostnaderna inom assistanshjälpen.

I och med detta så har Försäkringskassan börjat jaga svårt sjuka människor och deras anhöriga och dra in timmar för de som verkligen behöver det. Jag läste senast i dag på Aftonbladet.se om en familj vars son, Olof på 2 år riskerar att få sina timmar indragna. Denna pojken behöver hjälp varje vaken minut annars riskerar han att dö.

Familjen driver nu frågan mot Försäkringskassan i rätten. Dock orkar dem inte driva det själv utan har anlitat assistansbolagets jurister. Även denna möjlighet vill Åsa Regnér ta bort. För att det kostar för mycket.

Hur familjer ska kunna driva dessa frågorna vidare verkar inte vara ett bekymmer för Åsa och regeringen.

Samtidigt kunde man i veckan se ett reportage gjort av "Uppdrag Granskning" som handlar om hur kommunerna öser pengar över flyktingboenden. Vi snackar mångmiljonbelopp. Det är boenden som i vissa fall står helt eller nästintill tomma som kommunerna betalar för.

Jag ska vara ärlig och säga att jag faktiskt inte längre bryr mig om jag ställer grupper mot varandra, för nu har det gått så långt att man måste reagera och agera.

Hela tiden är det nedmonteringar i välfärd, skola, sjukvård och så vidare samtidigt som man öser pengar över invandring och integration. För inte så längesen skrev jag en artikel om att kommunerna köper upp bostadsrätter för flera miljoner kronor till förmån för flyktingar.

Utöver detta så har det även varit på tal om att ge nyanlända gratis körkort. Det finns flera andra förslag där nyanlända ska få det ena efter det andra medans vi som redan bor och verkar här, svensk som inflyttad svensk, får mindre och mindre för våra skattepengar.

Tolka mig rätt. Jag har aldrig haft och kommer aldrig att ha något emot invandring. Vi behöver invandring för att klara av vårt samhälle. Jag har heller inte något emot människor med annan bakgrund, religion, kultur, läggning och etnicitet.

Frågan handlar inte om människor utan om ett system som inte fungerar och som bara gynnar vissa grupper i samhället.

Alltså, jag lägger ingen skuld på någon människa utan på det system som vi har i Sverige. Sen kan ni "antirasister" och feminister säga vad ni vill.

Tydligen ska allt som rör invandring få kosta hur mycket som helst medans allt som rör sjukvård och välfärd ska kosta så lite som möjligt.

När ska regeringen börja satsa på vår egen befolkning? Varför förtjänar en nyanländ ett körkort mer än en svensk medborgare?

Varför förtjänar en nyanländ en lägenhet mer än en svensk medborgare? Varför drar man in på det mesta i vår gemensamma välfärd, som vi har betalat med våra skattepengar till förmån för invandring?

Det är inte meningen att den egna befolkningen ska behöva stå tillbaka till förmån för andra. Under en viss tid kan det vara okej då dessa människor faktiskt flyr för sina liv. Men vi har fått stå ut med detta i alldeles för många år. Det är nog nu.

En svårt sjuk tvåårig pojke som behöver övervakning ska ta mig fan ha rätt till assistans så många timmar och så många år som det behövs. Sådant måste få kosta.

Jag blir så fruktansvärt arg att regeringen nonchalerar sin befolkning. En befolkning som har jobbat och betalat in skatt just för att kunna få ta del av vad som i grunden är en bra välfärd. Det är vår rätt att få ta del av detta. Det är regeringens skyldighet att se till så att vi får ta del av den.

Givetvis kan vi göra mer än en sak och hjälpa mer än oss själva. Det är inte det jag säger. Men när det blir så uppenbart att vårt system ställer grupper mot varandra och där en viss grupp hela tiden blir prioriterad så är det något som är sjukt i systemet.

Är det verkligen meningen att vårt system ska fungera så här? För i så fall vill jag inte vara med och betala till det.

Regeringen borde skämmas. Har man inte råd att ge assistans till de som verkligen behöver det, nä då har man inte heller råd att hjälpa andra länders medborgare i nöd. Regeringen borde börja agera så som de lär ut.

Allas lika värde och att man inte ställer grupper mot varandra. I dagsläget gör dem precis tvärtom. Bra jobbat!

Fredrik Brodén

---

Fredrik Brodén är en flitig debattskribent, läs även den här artikeln han skrivit om stenkastning.

/
/
LSS
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.