Djurgårdens Idrottsförening är en svensk idrottsförening som grundades på Djurgården i Stockholm på caféet Alberget 4A, 1891.

Föreningen har genom åren bedrivit olika idrotter som fotboll, ishockey, friidrott, boxning, handboll, basket, brottning, bordtennis, fäktning etc.

Totalt har man vunnit 447 SM-guld inom de olika sporterna. Djurgårdens IF är den mest framgångsrika flersektionsföreningen i Sverige om man räknar SM-Guld.

Idag är föreningen mest framgångsrik inom ishockey och fotboll. Herrlaget inom fotboll har totalt vunnit 11 SM-Guld genom åren, samtidigt som damlaget tagit hem SM-titeln tre gånger.

Herrarnas ishockeylag har vunnit SM-Guld 16 gånger och är den mest framgångsrika ishockey-klubben i Sverige genom tiderna. Damernas ishockeylag har vunnit SM-Guld vid ett tillfälle.

Djurgårdens fans firar SM-guldet 2019. Bildkälla: Stefan Jerrevång TT/TT
7 Feb 2010, 20:59
Daniel Sjölund räddade Djurgården från förlust mot GIF Sundsvall.
7 Feb 2010, 12:09
Frölunda vann, Timrå vann. Modo däremellan? Inte ett dugg. Det var inte Modos lördag när man föll med 1-4 borta mot Djurgården och tappade mark till slutspelsplatsen. - Jag såg inte ens att målvakten stack, sade Timmy Pettersson som gjorde ett av Djurgårdens två mål i tom kasse i slutminuterna.
2 Feb 2010, 17:22
Mathias Tjärnqvist tillbaka efter OS.
30 Jan 2010, 18:55
Rögle ledde med 0-1 mot Djurgården efter en period - men sen kom ännu ett ras från tabelljumbon. Stockholmarna vann till slut med hela 6-2 och tog hem en enkel seger.
26 Jan 2010, 01:15
HV71 och Djurgården spelade oavgjort, 3-3, i en match med massor av känslor på Hovet.
23 Jan 2010, 22:36
Brynäs förlorade skotten med 17-30 hemma mot Djurgården. Men trots stockholmarnas övertag så var det Gävlelaget som vann matchen med övertygande 4-1.
22 Jan 2010, 23:30
- Kasper har jag lirat med i landslaget lite och Lyrko är en barndomskompis, säger han om de nya finländare som kommit in i Djurgårdens trupp.
22 Jan 2010, 00:33
Utvisningar och en domarmiss, där har ni vad som knäckte Frölunda i bortamatchen mot Djurgården där man till slut var överraskande nära att ta poäng trots hopplöst underläge.- Det är nära, vi hade ju ett par chanser där på slutet men det räcker inte hela vägen. Vi behövde ju poäng, säger Ulf Dahlén.
14 Jan 2010, 23:29
Luleå vann mot Djurgården på Hovet med 1-3. Men efter slutsignalen så var det domare Edqvist som fick den mesta uppmärksamheten efter att han dömt bort ett regelrätt mål för hemmalaget i första perioden som skulle ha betytt 1-1.
11 Jan 2010, 15:43
"Det är en toppklubb och det är skönt att de tror på mig".
9 Jan 2010, 19:07
Djurgården fortsätter övertyga i Elitserien. 0-1 mot Timrå efter första perioden var inga större problem för självförtroendefyllda DIF som gjorde fyra raka mål i andra och säkrade segern. - Om man ser tillbaka till när serien började så har vi varit med i varenda match, säger kapten Marcus Ragnarsson.
7 Jan 2010, 22:29
Nätade fem gånger om när Djurgården krossade Modo med 7-2 - på bortais.
7 Jan 2010, 18:17
Lagspelaren Mikael Dahlberg om sin tid i Djurgården, tränarkarusellen, svenskelvan i Turkiet och att vara gäst på Stockholms Stadion.
7 Jan 2010, 11:06
Mikael Dahlberg har hittat en ny klubb efter fiaskoåret i Djurgården. Du kan läsa mer om det här!
5 Jan 2010, 22:58
Skellefteå förlorade mot Djurgården med 4-0.
4 Jan 2010, 23:30
- Det är förstås glädjande att vi står så nära en lösning. Daniel kommer att vara en viktig pusselbit i det lag vi nu bygger, säger Stefan Alvén.
4 Jan 2010, 11:57
Daniel Sjölund och Mikael Dahlberg kan lämna Djurgården redan i dag.