Att hålla sig sval på jobbet är lättare sagt än gjort, men som tur är finns det knep. (Bilden är en illustration)
Att hålla sig sval på jobbet är lättare sagt än gjort, men som tur är finns det knep. (Bilden är en illustration) - Foto: Nyheter24

Så håller du dig sval på jobbet - 8 knep som faktiskt fungerar

Att jobba när det är varmt är minst sagt hemskt, men faktum är att det finns smarta och diskreta sätt att hålla sig sval.


Sommaren har redan visat sig vara en av de varmaste sedan 2018, men även om du hellre skulle hänga på stranden så att du kan svalka dig med ett snabbt dopp i det blå, måste man jobba för att ha råd med mat och hyra.

Att sitta och svettas på jobbet är inget vidare roligt, men som tur är finns det smarta knep som faktiskt fungerar:

1. Använd en kylhandduk

Dessa handdukar hålls svala i flera timmar efter att de blivit blötlagda i vatten, vridna och skakade. De kan vara ett diskret sätt att hålla kroppstemperaturen nere, särskilt om du har en fysiskt ansträngande jobb.

2. Ät lätta måltider

När vi äter tunga måltider ökar kroppstemperaturen eftersom kroppen jobbar hårdare för att smälta maten. Att äta mindre men mer frekventa måltider med mycket frukt och grönsaker kan hjälpa dig att hålla dig svalare.

3. Använd en liten fläkt

Om det är tillåtet på din arbetsplats, överväg att skaffa en liten, tyst, personlig fläkt att placera på ditt skrivbord eller arbetsstation. Även om den bara blåser runt varm luft, kan rörelsen av luften hjälpa till att förånga svett, vilket svalkar kroppen.

4. Ta regelbundna pauser

Om möjligt, försök ta korta pauser för att vila och kyla ner dig lite. En kort promenad till ett svalare område eller bara att stå upp och sträcka på sig kan hjälpa.

Superknepet – så blir du kall i sommarvärmen

5. Drick elektrolytdrycker

När vi svettas förlorar vi inte bara vatten utan också elektrolyter, vilket kan leda till uttorkning och överhettning. Du kanske vill överväga att byta ut några av dina vattenflaskor med sportdrycker eller återställande vätskor.

6. Anpassa ditt arbete efter dagens hetaste timmar

Om det är möjligt, försök att planera ditt arbete så att du inte utför de mest fysiskt krävande uppgifterna under dagens hetaste timmar (vanligtvis mellan 12 och 15).

7. Fuktande ansiktsspray

Dessa små mirakelflaskor kan vara din bästa vän under heta sommardagar på kontoret. En fuktande ansiktsspray är utformad för att ge din hud en fräsch, återfuktad känsla och kan hjälpa till att kyla ner din hud när temperaturen stiger.

8. Svalkande handledsband

Dessa är små band som du fäster runt handlederna och som innehåller ett material som absorberar vatten. Efter att du har blött banden i kallt vatten, avdunstar vattnet långsamt vilket skapar en svalkande effekt. Detta fungerar eftersom det finns många blodkärl nära ytan på huden runt handlederna, så att svalka dessa områden kan hjälpa till att kyla ner hela kroppen.

/
Sol
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!