Slipp dammtorka ofta med en viss rengöringsblandning.
Slipp dammtorka ofta med en viss rengöringsblandning. - Foto: Lars Pehrson/Svd/TT & Terje Bendiksby

Så slipper du dammet – städexperten: "Min hemliga mix"

Genom att använda dig av ett par ingredienser kan du på egen hand framställa en blandning som hjälper dig hålla dammet borta. Städexperten Carolina McCauley har delat med sig av ett hemligt tips.


Att storstäda hemmet tar sin tid och kan tära en hel del på krafterna. Att vissa ytor samlar damm är svårt att komma ifrån. Några av dem kanske är riktiga magneter som suger åt sig damm snabbt och i stora mängder. 

Tur då att det faktiskt finns tips och trix för att komma runt det faktum att man behöver damma ofta. På sociala medie-plattformen Instagram beskriver sig användaren @carolina.mccauley som en städentusiast. De tusentals inlägg hon delat med både tips, trix och diverse life-hacks når dagligen närmare tre miljoner följare.

I ett av alla inlägg på plattformen har den självlärda städexperten delat med sig av ett riktigt supertips som gör att dammet håller sig undan så du slipper dammtorka ofta, snarare mer sällan. 

Äckliga anledningen – därför ska du byta handduk var femte dag

Receptet – så håller du ytorna dammfria längre

Genom att använda saker du förmodligen har i hushållet kan du på ett enkelt sätt få ihop en blandning som hjälper dig att hålla dammet borta en längre tid.

  • 1/2 tesked olivolja
  • 1 tesked vinäger 
  • 1/2 kopp vatten
  • 2 droppar diskmedel
  • 10 droppar eterisk olja med citrondoft

Blanda sedan ihop det i en sprayflaska. Spruta lite på en fiberduk och torka av de ytor som är täckta med damm. Mirakelkuren ska hjälpa till att hålla hemmets ytor rena under en längre tid och samtidigt bidra till väldoftande utrymmen.

Därför ska du byta sängkläder varje vecka

Städexperten: "Adjö till frekvent dammtorkande"

"Vinka adjö till frekvent dammtorkande med min hemliga mix", skriver hon till sitt inlägg som nu får följarna att haka på och testa knepet. Flera av dem har även delat med sig av hur de upplever att det fungerar för dem. 

"Jag älskar det här receptet! Det fungerar riktigt bra. Mitt hus blir väldigt dammigt väldigt snabbt och jag har märkt att ytorna inte är lika dammiga när jag ska städa nästa gång. Bonus: Huset luktar gott efteråt!", skriver en av följarna.

En annan berättar att hen har testat och nu inväntar resultatet, med iver.

"Gjort och använt... Vi bor på ett jordbruk, mycket damm. Riktigt glad över hur möblerna ser ut. Väntar att få se resultatet".

Foto: Skärmavbild Instagram/carolina.mccauley
Foto: Skärmavbild Instagram/carolina.mccauley
Foto: Skärmavbild Instagram/carolina.mccauley


/
Hem
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!