- Foto: Pexels

Därför ska du ALDRIG slänga vattnet i torktumlaren

Brukar du slänga vattnet från torktumlaren? Sluta med det. Det finns nämligen flera användningsområden för det som kommer göra din plånbok gott.


När du torkar kläder i torktumlaren så samlas vatten i en vattenbehållare. Detta kallas kondensvatten och är något som de flesta bara tömmer för att sedan använder vi torktumlaren på nytt. Men det finns faktiskt flera användningsområden för kondensvattnet. Leva & Bo har samlat några sätt som du kan ta till vara på vattnet och minska dina vattenkostnader och gynna miljön. 

Innan du återanvänder kondensvattnet så behöver du filtrera det genom kaffefilter eller en tygbit. Annars finns risk för att du får med ludd i vattnet.

Städa kalkfritt med vattnet från torktumlaren

Vanligt kranvatten innehåller kalk som kan ge avlagringar. Vilket gör kondensvatten perfekt för städning då det är helt kalk- och mineralfritt. Förutom att du sparar på ditt kranvatten och miljön så slipper du kalkavlagringar som kan vara ett problem i framförallt badrum.

Tvätta täcket – därför måste du göra det oftare än du tror

Hemmagjord spolarvätska 

Kondensvatten kan också användas till bilens spolarvätska. Allt du behöver för din hemmagjorda spolarvätska är vatten och diskmedel. Men på vintern kan det vara bra att tillsätta alkohol så att spolarvätskan inte fryser.

10 vanliga saker du rengör för sällan

Förläng livslängden på ditt strykjärn 

Ibland kan det hända att ditt strykjärn får en samling av ljus avlagring i hålen. Även det beror på karnvattnets kalk och mineraler. Den billigaste sättet att slippa avkalka är att byta ut kranvattnet mot kondensvatten. Dessutom så förlänger det livslängden på ditt strykjärn.

5 enkla knep: Så får du tvätten att torka snabbare

Blommor älskar kondensvatten

Det finns flera känsliga blommor som till exempel orkidéer som inte tycker om vatten med kalk i. Som nämnt ovan innehåller kondensvatten inget kalk och kan därför bli dina blommors bästa vän. 

Kolla först vad just dina blommor behöver. Vissa blommor behöver vattnas med kranvatten men även de kan må bra av att då och då få en dusch av kondensvatten.

Här är tulpanen som är svårare att hålla vid liv

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!