Fem tips på hur du får tvätten att torka snabbare
Fem tips på hur du får tvätten att torka snabbare - Foto: Janerik Henriksson/Fredrik Sandberg /TT

5 enkla knep: Så får du tvätten att torka snabbare

Att inte kunna använda sin favorittröja för att den inte hunnit torka är en tråkig känsla. Men det finns faktiskt några enkla knep som kan skynda på torkningsprocessen av blöta kläder.


Vi har nog alla varit med om att man ska iväg och har tänkt ut en outfit, men som sedan visar sig ligga i tvättkorgen. Man har inte tid att tvätta den, eftersom det tar så lång tid att få den torr igen. Detta gör att man måste tänka om helt, eller ta på sig kläder som fortfarande är blöta.

Har man inte ett torkskåp hemma, så måste man vara ute i god tid när man tvättar, för att det ska hinna torka igen innan man kan använda plaggen. Men det finns faktiskt några smarta knep som får din tvätt att torka snabbare. Inte lika snabbt som i ett torkskåp, men betydligt snabbare än vad de annars hade gjort.

Fem knep för att tvätten ska torka snabbare

1. Skaka plaggen innan du hänger upp dem

Det gör att du inte behöver lägga massa tid på att stryka dem, då de torkar jämnt och rakt. Utvecklade raka plagg torkar snabbare än hopknölade.

2. Häng inte kläderna för tätt

Häng kläderna med mellanrum och inte för tätt, detta gör att de får mer luft runt sig och kan torka snabbare.

3. Ta hjälp av en fläkt

Både en fläkt och hårtork kan skynda på torkprocessen, då det kommer mer luft på kläderna.

4. Använd frysen

Ett sätt att torka sina kläder är att frystorka dem. Att till exempel hänga ut sina blöta kläder när det är minusgrader gör att de frystorkar och sen är helt torra när de kommer in. Samma sak går att göra i frysen.

5. Torka kläderna utomhus

Att hänga sina kläder på tork utomhus gör att de kan torka snabbare, då de får hänga mer fritt och utsätts för både sol och blåst.

Källor: Allas och BraTest.se

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!