Hanna Wigh och Jimmie Åkesson. Montage.
Hanna Wigh går nu ut och kritiserar sitt gamla parti. - Foto: TT

Hanna Wigh varnar för Åkesson: "Skulle sänka Sverige totalt"

Hanna Wigh, före detta partitopp i Sverigedemokraterna, går nu till hårt angrepp mot sitt gamla parti. Bland annat skriver hon att Jimmie Åkesson aldrig haft ett riktigt jobb och använde CSN för att kunna jobba som politiker.


Hannah Wigh var länge ett av Sverigedemokraternas absoluta toppnamn. Hon har suttit i partistyrelsen och varit riksdagsledamot, men för knappt ett år sen lämnade hon partiet efter att ha berättat om sexuella övergrepp och maktmissbruk inom Sverigedemokraterna

Sen avhoppet från SD har Wigh suttit i riksdagen som politisk vilde, och den senaste tiden har hon hållit en låg profil. Men i helgen skrev hon ett långt inlägg på Facebook där hon varnade för Sverigedemokraterna. 

Bland annat kritiserar hon de som säger att statsminister Stefan Löfven "bara är en svetsare", och hon menar att Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson aldrig haft ett jobb. 

"Jimmie har aldrig haft ett jobb, han har ingen utbildning utan använde CSN-studier för att försörja sitt politiska värv men utan några studieresultat värda namnet". skriver Hanna Wigh i sitt Facebook-inlägg. 

Hon skriver också att Sverigedemokraterna som regeringsparti skulle "sänka Sverige totalt". 

"Finns en kultur med korruption"

När Nyheter24 når Hanna Wigh berättar hon om ett parti som är korrupt och ruttet. 

– Det finns en kultur med korruption, mutor och förskingring inom Sverigedemokraterna som tystas ner. Och om man sköter sitt parti på det viset, hur ska man då sköta ett land? Man kan också titta på hur nätsvansen beter sig och vilket ointresse partiledningen har av det. Det är fruktansvärt skrämmande, säger Hanna Wigh till Nyheter24.

Men inte bara det. Wigh berättar också om att Sverigedemokraternas toppolitiker skrattar åt sina egna väljare och ser ner på de egna medlemmarna. 

– Det finns ett stående skämt inom partiet, där man pekar på socialt utsatta människor och säger "kärnväljare". Sen skrattar man. Det finns ett jättestort förakt mot folk och de egna väljarna, säger Hanna Wigh till Nyheter24. 

Wigh skriver också i sitt uttalande att hon skulle lämna landet om Sverigedemokraterna fick makten, och att "SD är inte lösningen. SD är förlängningen av de problemen".

– Jag skulle inte vilja att min dotter växte upp i ett land styrt av Sverigedemokraterna, säger Hannah Wigh till Nyheter24. 

SD: "Tråkigt"

Nyheter24 har kontaktat Sverigedemokraternas informationschef Henrik Gustafsson, som kommenterar Wighs uttalande såhär: 

– Jag tycker det är tråkigt att det är hennes bestående bild av partiet. Min bild av partiet är att det består av hederliga, hårt arbetande människor, som vigt sitt liv åt att att bygga upp ett parti som på riktigt kan få till stånd förändringar i samhället. Inte minst med utgångsläget att man vill lämna över ett välfungerande land till kommande generationer, oavsett bakgrund. Det finns en genuin respekt och kärlek för de människor som bor och verkar i vårt land – vilket jag tror är en helt avgörande faktor för att man ska besitta en den typ av vilja vårt parti påvisat.

LÄS ÄVEN: 

Hanna Wigh berättar om sjuka näthatet i Trolljägarna

Louise Erixon berättar: Så är relationen till Jimmie Åkesson idag

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du förtroende för Jimmie Åkesson?
Tack för din röst!