McDonald's Burgercuda
McDonald's har skaffat en Plymouth Barracuda från 1970 - Foto: McDonald's

Donken lanserar ny maskotbil – vinn gratis burgare i ett år

Mcdonalds har investerat i en klassisk amerikansk muskelbil, och den som ser den ute i trafiken kan vinna gratis hamburgare.


Det handlar om en Plymouth Barracuda från 1970 som man har döpt till Burgercuda, och ska agera transport åt maskoten Hambrugler.

Om du lyckas se bilen på vägen kan du belönas med gratis hamburgare. Man har också lanserat en tävling där man kan vinna gratis hamburgare i ett helt år.

Koenigsegg och Motikon lanserar exklusiv bilfest i Båstad

En bil för bandit-maskoten

För att passa som färdmedel för Hamburgler har bilen specialanpassas av Sean Smith Designs.

Karosseriverkstaden har bland annat också byggt en Plymouth Roadrunner åt komikern Kevin Heart, och en Dodge Charger till filmen Fast and Furious 9.

I mittkonsolen finns det en inbyggd burgar-värmare - Foto: McDonald's

Burgercuda har fått ett svart och vitt färgtema exteriört för att matcha Hamburglers bandit-framtoning, McDonald’s-emblem i fronten och navkapslar designade efter ett hamburgerbröd.

Kungligt åk till salu: Drottning Elizabeths Range Rover

Inbyggd burgar-värmare

Interiört kombineras det svart-vita temat med företagets gula-röda färger, och bilen har utrustats med ett antal specialfunktioner.

I mittkonsolen finns det bland annat en burgar-värmare, och reservdäcket har designats för att se ut som en gigantisk cheeseburgare.

Lewis Hamilton byter till Ferrari – aktien rusar

Gratis burgare till folket

Den mest kritiska detaljen för den som hoppas på en gratis årsförbrukning av hamburgare finns dock på bakskärmen, och utgörs av en QR-kod.

Den som ser bilen ute i trafiken kan scanna koden och få tillgång till en ny serie av Hambrugler-merch.

Man får också ett “arch card”, som är en värdecheck för en gratis McDonalds-burgare. Man behöver dock inte se bilen i verkligheten för att vinna det verkligt stora priset, i form av två gratis hamburgare i veckan i ett helt år.

För att vinna detta måste man bara registrera sig på hamburgerkedjans hemsida. Tyvärr är tävlingen bara öppen i USA, som också är det enda landet där Hamburgler rullar omkring i sin Burgercuda.

Livsfarligt: Vägräcken ingen match för tunga elbilar

Bil