Nyårsdagen 2002 skulle bli en mardröm för då 13-åriga Alicia Kozakiewicz från Pittsburgh i USA.
1 av 2
Nyårsdagen 2002 skulle bli en mardröm för då 13-åriga Alicia Kozakiewicz från Pittsburgh i USA. - Foto: Facebook / Rattlenoun/Wikimedia Commons
Alicia trodde att killen hon lärt känna på nätet var i hennes egen ålder, men i själva verket var han en 38-årig man. Och när hon väl träffade honom kidnappade, torterade och våldtog han henne – i fyra dagar.
2 av 2
Alicia trodde att killen hon lärt känna på nätet var i hennes egen ålder, men i själva verket var han en 38-årig man. Och när hon väl träffade honom kidnappade, torterade och våldtog han henne – i fyra dagar. - Foto: Rattlenoun/Wikimedia Commons

Alicia, 13, träffade pedofil på nätet – blev våldtagen och torterad

När Alicia Kozakiewicz var 13 år blev hon kidnappad, torterad och våldtagen av en man hon lärt känna på nätet. Sedan hon fritogs har hon kämpat för att se till att samma sak inte händer andra.


Nyårsdagen 2002 skulle bli en mardröm för då 13-åriga Alicia Kozakiewicz från Pittsburgh i USA. Hon hade precis ätit middag med sin familj när hon ursäktade sig och sa till sin mamma att hon hade ont i magen och behövde vila. Men det var en lögn. I stället gick hon ut i vinternatten för att möta en kille som hon hade fått kontakt med på nätet.

– Han gillade det jag gillade. Han lyssnade på vad jag hade att säga, dag och natt, och gav mig råd. Han var någon som jag kunde klaga till och få tröst av. Grooming på nätet är väldigt effektivt, berättar Alicia Kozakiewicz med egna ord i tidningen BBC Magazine.

Bildkälla: Rattlenoun/Wikimedia Commons

Alicia trodde att killen var i hennes egen ålder, men i själva verket var han en 38-årig man. Och när hon väl träffade honom där på nyårsdagen 2002 slängde han in henne i en bil och förde bort henne.

Mannen körde i flera timmar, från Pittsburgh i Pennsylvania till den närliggande delstaten Virginia. När han till slut stannade bilen tvingade han in Alicia i sitt hus och ner i källaren.

– Sen tog han av mig mina kläder, tittade på mig och sa: "Det här kommer att bli riktigt hårt för dig. Det är okej. Gråt."

Mannen satte sedan ett hundhalsband med lås på runt Alicias hals, släpade henne uppför trappan till hans sovrum – och våldtog henne.

– Han kedjade fast mig med hundhalsbandet i golvet bredvid sängen. Jag blev våldtagen, slagen och torterad i det huset i fyra dagar, berättar hon.

På den fjärde dagen räddades Alicia. Mannen hade filmat övergreppen och lagt ut på nätet, och genom ett tips kunde polisen hitta till hans hus.

Ända sedan Alicia Kozakiewicz fritogs har hon jobbat med att belysa de farliga och mörka sidorna med internet för att inte fler unga ska råka illa ut. Mannen som kidnappade henne erkände brottet 2003 och dömdes till 19 år och sju månaders fängelse.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du vara försiktig när du får kontakt med någon på nätet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Hemligt nätverk jagar näthatare på Facebook – har anmält 2 000 misstänkta brott bara i år

15 Dec 2017, 16:56

Bloggaren Dennis, 20, öppnade upp sitt kommentarsfält – det han mötte var vidrigt

14 Dec 2017, 15:26
Bloggaren Dennis Kristiansson valde att stänga sitt kommentarsfält efter att folk spred näthat i det. När han provade att låta folk kommentera igen hände något obehagligt.

Liberalerna om brott på nätet: Digitala våldtäkter har blivit ett problem

13 Dec 2017, 16:40
Eftersom det vidriga näthatet inte verkar försvinna har Nyheter24 tagit frågan till den allra högsta nivån – politikerna. De som har en verklig makt att påverka våra lagar och regler.

"Kniv i fi**an" räckte inte för ofredande – nu nekas Irena Pozar skadestånd

12 Dec 2017, 18:32
Irena Pozar utsattes för grovt näthat och drog sin hatare inför rätta. Men mannen friades och hon stämde då staten. Nu har JK:s besked kommit.

8 dömda för knarkhandel på darknet i år – men svenska sajterna finns kvar

11 Dec 2017, 14:18
Totalt har 43 års fängelse delats ut till åtta personer för knarkbrott i Sverige under 2017. Men polisen planerar inte att vila för det. Satsningen mot knarkhandeln på darknet fortsätter.

#jagärhär-grundaren mordhotad: "Vi har nu nära kontakt med polisen"

10 Dec 2017, 20:09
Mina Dennert tröttnade på näthat och startade en Facebook-grupp som kämpar mot hot och kränkningar online. Nu har hon fått flera mordhot.