ANNONS: Innehåll i samarbete med mySafety
falska nyheter.
Falska nyheter sprids dagligen på nätet. Här är några av sidorna du borde akta dig för. - Foto: Shutterstock

Här är sidorna du ska akta dig för – om du inte vill bli lurad

Det finns massvis av sidor som personer blir lurade av. Och ärligt, vem vill stå med svansen mellan benen och delat en falsk nyhet?


Internet är en farlig plats. All möjlig skit sprids på olika sidor. Rasistisk propaganda, nätmobbning, bedrägerier, falska nyheter och till och med live-sända våldtäkter. Vi har tagit en titt på olika sidor som du borde akta dig för om du inte är sugen på att bli lurad av falska nyheter.

1. Mysigast.se

Är en svensk sida som sprider falska nyheter. Namnet i sig borde avslöja att något inte står riktigt rätt till men likväl sprids det falska nyheter från denna sajt i sociala kanaler.

Shutterstock

2. Sajten The Onion

Har hela 6 000 000 följare på Facebook och är en satirisk hemsida. Men likväl sippras nyheterna ut som sanningar genom människor som delar artiklarna i sociala kanaler utan att tänka efter. Bland annat listade de Kim Jong-Un som världens sexigaste man. Något som en kinesisk tidning tog an som sanning. Så kan det alltså gå. Kul för Kim Jong-Un dock!

Shutterstock

3. Nyheter42

Är en annan sida du ska akta dig för. Här kan du skapa dina egna falska nyheter och sen dela dem på Facebook. Nyligen gick folk bananas i ett kommentarsfält då en nyhet om att Donald Trump hade skjutits till döds dök upp på Facebook.

Det stämde inte.

Shutterstock

4. Huzzlers.com

Skriver själva på sin hemsida att det är en satirisk sida. Men det vet ju självklart inte alla om, så när nyheten dyker upp i ens Facebook-flöde är det lätt att den delas vidare. Och de är även väldigt aktiva, så akta dig!

Shutterstock

Lurad på nätet? Så här får du hjälp

Det är inte bara falska nyheter som finns där ute, även näthat och olika former av bedrägerier kan drabba dig. Och när olyckan är framme så kan det vara skönt att slippa ta tag i problemet själv. MySafety är ledande inom ID-skydd och vardagssäkerhet och hjälper dig gärna.

Med deras ID-skyddsförsäkring får du hjälpen som behövs 24 timmar om dygnet och om du råkar ut för näthat eller fått ditt konto på sociala medier kapad så hjälper mySafetys DigitalSkydd dig.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du bra på att identifiera falska nyheter?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Hemligt nätverk jagar näthatare på Facebook – har anmält 2 000 misstänkta brott bara i år

15 Dec 2017, 16:56

Bloggaren Dennis, 20, öppnade upp sitt kommentarsfält – det han mötte var vidrigt

14 Dec 2017, 15:26
Bloggaren Dennis Kristiansson valde att stänga sitt kommentarsfält efter att folk spred näthat i det. När han provade att låta folk kommentera igen hände något obehagligt.

Liberalerna om brott på nätet: Digitala våldtäkter har blivit ett problem

13 Dec 2017, 16:40
Eftersom det vidriga näthatet inte verkar försvinna har Nyheter24 tagit frågan till den allra högsta nivån – politikerna. De som har en verklig makt att påverka våra lagar och regler.

"Kniv i fi**an" räckte inte för ofredande – nu nekas Irena Pozar skadestånd

12 Dec 2017, 18:32
Irena Pozar utsattes för grovt näthat och drog sin hatare inför rätta. Men mannen friades och hon stämde då staten. Nu har JK:s besked kommit.

8 dömda för knarkhandel på darknet i år – men svenska sajterna finns kvar

11 Dec 2017, 14:18
Totalt har 43 års fängelse delats ut till åtta personer för knarkbrott i Sverige under 2017. Men polisen planerar inte att vila för det. Satsningen mot knarkhandeln på darknet fortsätter.

#jagärhär-grundaren mordhotad: "Vi har nu nära kontakt med polisen"

10 Dec 2017, 20:09
Mina Dennert tröttnade på näthat och startade en Facebook-grupp som kämpar mot hot och kränkningar online. Nu har hon fått flera mordhot.