Pontus Rasmusson.
Pontus Rasmusson. - Foto: SVT

Folk rasar på Memmo – Pontus Rasmusson finns som videohälsning

Flera personer ställer sig kritiska till Memmo för deras val att ha Pontus Rasmusson som profil – då barn kan önska personliga videohälsningar av honom. Olämpligt anser många efter kritikstormen mot barnprofilen.


Pontus Rasmusson, 24, har kommit att bli en välkänd influencer med hundratusentals följare på TikTok, Instagram och Youtube. Hans videos innehåller barnvänliga tävlingar och utmaningar som en ung följarskara följer. 

Rasmusson har även gjort videos där ämnen som våldtäkt mot barn och incest förekommer. Det i sig fick Youtube att stänga ner hans kanaler där han hade 170 000 prenumeranter. 

Youtube slog då fast att Pontus hade brutit mot kanalens riktlinje som förbjuder innehåll som sexualiserar barn.

Pontus Rasmusson om kritiken: "Flörtig person"

Den riktiga kritikstormen mot Pontus Rasmusson tog fart efter att Svenska Dagbladet gjorde en granskning av honom i början av september. Då höll han sig undan från media trots upprepade förfrågningar om intervjuer. 

Barnidolen bröt däremot tystnaden i en intervju med Lilla Aktuellt där han fick frågan om han själv anser sig vara problematisk inställd att hans innehåll innehåller sexuella anspelningar.

– Absolut. Samtidigt är jag en väldigt flörtig person och lägger jag ut en bild där jag ler lite och skickar ett hjärta så betyder inte det mer än att jag är flörtig, sade Pontus Rasmusson då.

Pontus Rasmussons Memmo upprör privatpersoner

I ett forum kritiserar nu flera privatpersoner tjänsten Memmo, där man kan önska privata videohälsningar från kända profiler, för att ha Pontus Rasmusson som en av deras profiler efter den senaste raddan av kritik mot honom.

Flera personer tycker att det känns otryggt att barn kan önska hälsningar från Pontus och har kontaktat företaget i fråga – i hopp om att Memmo ska plocka ned barnprofilen från plattformen:

"Högst olämpligt!!".

"Fruktansvärt osmakligt att ha kvar Pontus som videohälsning till barn. Vem vet vad han kan skicka för hälsning till barn?".

"Att ha en hälsning till eventuella små barn är så olämpligt och oproffsigt. Det oroar mig att ni (Memmo) eventuellt överväger att ha detta kvar".

Pontus Rasmusson. Foto: Memmo/Pontus Rasmussons profil

Nyheter24 har sökt Memmo och Memmos vd utan resultat.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!