Tidningen ber om ursäkt efter artikeln om Meghan Markle
Meghan Markle har länge fått utstå mycket kritik från brittiska medier. - Foto: Matt Dunham/TT & Evan Agostini/TT

Tidningen ber om ursäkt efter artikeln om Meghan Markle

The Sun säger nu att de ångrar publiceringen om Meghan Markle. Detta efter att brittiska oberoende presstillsynsmyndigheten mottagit över 20 800 klagomål bara fram till och med i tisdags eftermiddag.


Nyheter24 har tidigare rapporterat om Netflix-dokumentären som släpptes här om veckan om Meghan Markle och Prince Harry. Dokumentären belyser bland annat den hatstorm Meghan Markle fått utstå i media. Något som för henne blivit till vardagsmat. 

The Sun ber om ursäkt efter kritiken 

Den brittiska tidningen The Sun ber om ursäkt efter Top Gear-profilen Jeremy Clarksons kolumn om Meghan Markle. Det rapporterar Sky News.

"Skam!" och kastar avföring på henne"

I kolumnen, som publicerades i söndags, skrev Jeremy Clarkson bland annat att han "drömmer om den dagen då hon tvingas paradera naken på gatorna i varje stad genom Storbritannien medan folkmassorna skanderar "Skam!" och kastar avföring på henne".

Mottagit över 20 800 klagomål 

The Sun säger nu att de ångrar publiceringen och efter begäran av Jeremy Clarkson själv raderat den från sin sajt. Detta efter att brittiska oberoende presstillsynsmyndigheten mottagit över 20 800 klagomål bara fram till och med i tisdags eftermiddag.

"Klumpig referens till en scen från Game of Thrones"

I ett inlägg på Twitter sa Jeremy Clarkson tidigare i veckan att han hade gjort en "klumpig referens till en scen från Game of Thrones", som hade "farit illa med väldigt många människor" och att han var "förskräckt över att ha orsakat så mycket skada".

Uppståndelsen kring Jeremy Clarkson har fått självaste premiärministern Rishi Sunak att gå ut och påminna offentliga personer om att "ens ordval har betydelse". En annan som uttryckt kritik mot Jeremy Clarksons är hans egen dotter, Emily Clarkson, 28. I en Instagram story skriver hon att hon bestämt tar avstånd från allt som hennes pappa skrev.

Foto: Instagram

Det är inte första gången tv-personligheten Jeremy Clarkson hamnar i blåsväder för sin vassa penna. I en krönika år 2020 kallade han Greta Thunberg för "en bortskämd snorunge som i stället borde vara en snäll flicka och hålla käften".

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!