Här är allt du vill veta om Christina Schollin
Här är allt du vill veta om Christina Schollin - Foto: Henrik Montgomery/TT/Stella Pictures

Christina Schollin var nära att dö: "Höll på att förblöda"

Christina Schollin är en känd skådespelare, mamma och mormor till flera framgångsrika barn och barnbarn. Här kan du läsa om gången Christina Schollin var nära att mista sitt liv.


Vem är Christina Schollin?

Christina Schollin är en känd skådespelare, hon har medverkat i flera olika film- och teateruppsättningar och även röstskådespelat och dubbat flera barnfilmer. Hon är även mamma till en rad framgångsrika barn.

Christina Schollin ålder – hur gammal är hon?

Christina Schollin föddes den 26 december 1937 och fyller 86 år vintern 2023.

Christina Schollin familj – vilka är hennes barn?

Christina Schollin är mamma till den kända artisten och programledaren Pernilla Wahlgren samt Niclas Wahlgren och Linus Wahlgren, som båda jobbar med artisteri och skådespelande. Hon är även mamma till den mer okända sonen Peter Wahlgren.

Sonen Peter Wahlgren är den enda i familjen som inte valt den offentliga vägen och är mer privat. I en intervju i “Skavlan”, som även Expressen skrivit om, så berättar Christina Schollin om sin tredje, mer anonyma, son.

– Han trivs bra med att vara icke offentlig, så är det. Han har blivit brandman. I 27 år jobbade han på bank, och så träffade han en 20 år yngre flicka som var från Borlänge. Han hade fått nog av banklivet. Han flyttade upp till Dalarna, köpte en stor herrgård och fick sitt första barn vid 51 års ålder. 

Christina Schollins man – vem är Hans Wahlgren?

Christina Schollin är gift med Hans Wahlgren. Paret gifte sig 1962 och har hållit ihop sedan dess. Hans Wahlgren har jobbat som musiker och skådespelare.

Christina Schollin om sin nära döden-upplevelse

I en intervju med Amelia från 2022 berättar Christina Schollin om den gången hon var nära att mista sitt liv. 

Det var under förlossningen med dottern Pernilla Wahlgren. Det hela var minst sagt dramatiskt och kunde i värsta fall gjort att båda dött.

Moderkakan ska nämligen ha legat för långt bak, vilket gjorde att Pernilla Wahlgren behövde förlösas med ett akut kejsarsnitt.

– Jag höll på att förblöda innan ambulansen kom och Pernilla hade kunnat få syrebrist inne i magen. När allting avlöpte väl var det ett mirakel. Jag tror att det har gjort våra band oerhört starka och kärleksfulla, sa Christina Schollin till Amelia.

Christina Schollin på Instagram

På Instagram heter Christina Schollin @christinaschollin.


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!