Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso
Bianca Ingrosso säljer en av hennes mammas klänningar. - Foto: Stefan Jerrevång/TT Bild, Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Galna prishöjningen när Bianca Ingrosso säljer Pernilla Wahlgrens klänning: "Osmakligt"

Bianca Ingrosso säljer en klänning designad av hennes mamma Pernilla Wahlgren för Gekås Ullared. Och priset var minst sagt saftigt...


På sajten Sellpy kan du både köpa och sälja begagnade kläder i varierande skick. En del plagg är helt sprillans nya och andra har använts. 

Tidigare har Nyheter24 skrivit om hur Lovisa Worge på Sellpy sålde en födelsedagspresent hon fått av Bianca Ingrosso. År 2021 fick Lovisa en kamelfärgad kashmirkappa från det svenska lyxmärket Totême. 

För kappan betalade Bianca 8 000 kronor. När Lovisa tidigare i år sålde kappan på Sellpy så var priset istället 6 800 kronor.

På Sellpy har flera influencers, artister, modeller, stylister och tv-profiler egna så kallade specialbutiker där deras gamla kläder läggs ut till försäljning. Några svenska kändisar som finns på Sellpy är Johanna Lind Bagge, Antonija Mandir, Agneta Sjödin, Hanna Friberg, Camilla Hamid, Marie Serneholt och Bianca Ingrosso.

Bianca Ingrosso. Bildkälla: Stella Pictures.

Pernilla Wahlgren har designat kläder för Gekås Ullared

Just Bianca Ingrosso säljer nu en klänning designad av hennes mamma Pernilla Wahlgren för Ullared. Pernillas kollektioner för Gekås Ullared har gjort succé hos kunderna och har sålt för över 70 miljoner kronor. Många är det som klagat på att Pernillas design bara går att köpa i varuhuset och inte online.

Men det är inte den enda kritik Pernilla har mött för kollektionerna. 

Tidigare i år möttes Pernilla Wahlgren nämligen av massiv kritik då tidningen Expressen avslöjade att hennes klädkollektion syddes upp av kvinnor under slavliknande förhållanden i fabriker i Bangladesh. 

En av Pernillas kollektioner lanserades den 8 mars, på internationella kvinnodagen. En reporter från Expressen frågade då Pernilla hur hon tänkte kring arbetarnas löner.

"Jag hoppas att det här är människor som förhoppningsvis är glada för att de får en lön och har ett arbete och motsatsen är att de skulle ha det ännu värre", sa hon då.

Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso. Bildkälla: Jessica Gow/TT Bild

Bianca Ingrosso säljer Pernilla Wahlgrens klänning på Sellpy

Under torsdagen uppmärksammade Bloggbevakning att Bianca har lagt ut en klänning designad av hennes mamma Pernilla Wahlgren. 

Den blå klänningen är i storlek x small och priset – som sätts av Sellpy – ligger på 650 kronor. 

I butik på Gekås Ullared så kostar klänningen däremot betydligt mindre – 349 kronor är priset där.

Bianca Ingrosso säljer en klänning från Pernilla Wahlgrens kollektion för Gekås Ullared. Bildkälla: Sellpy

I kommentarsfältet på Bloggbevaknings Instagram har reaktionerna strömmat in där följarna reagerar starkt på Sellpys märkliga prissättning.

"Men gud va fult och göra sådär!" och "Usch vad osmakligt o göra så med priset!!!" var några reaktioner.

Reaktioner på Sellpys prissättning. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!