- Foto: Stella Photo

Taylor Swift-effekten – ökade NFL-stjärnans försäljningen med 400 procent

Det ryktas att världsartisten Taylor Swift dejtar NFL-stjärnan Travis Kelce. Detta har lett till att Travis Kelce har hamnat i rampljuset på en ny nivå, tack vare fenomenet Swift-effekten.


Taylor Swift har synts på NFL-stjärnan Travis Kelces matcher och det ryktas att de dejtar. Detta har lett till att en ny målgrupp har fått upp ögonen för amerikansk fotboll. I SVT:s Morgonstudio gästar Philip Minja, kommentator och NFL-expert på TV4 play, och pratar om Travis Kelces nya kändisskap. 

Att Taylor Swift dejtar Travis Kelce har lett till att hans tröjförsäljning har ökat med 400 procent, hans podcast ligger etta på Appels poddlista och han har fått över en miljon nya följare på Instagram. Detta fenomen kallas för Swift-effekten, enligt SVT:s Morgonstudio. 

I och med att Taylor Swifts rampljus skiner över på Travis Kelce så tror många att han har blivit känd på grund av henne. Vilket inte minst märks på Tiktok där tjejer säger till sina sportintresserade pojkvänner att Travis Kelce har blivit känd på grund av att han dejtar Taylor Swift. 

– Travis Kelce är ju en stor profil i USA, i sportvärlden. Han är otroligt känd och väletablerad i olika medier och sammanhang i USA, säger Philip Minja i Morgonstudion. 

/
NFL
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!