Jonas Gardell och Mark Levengood
Jonas Gardell och Mark Levengood skilde sig sommaren 2023, efter nästan 40 år tillsammans. - Foto: Anders Wiklund/TT Bild, Stella Pictures

Detaljen i nya bilden på Mark och Jonas: "Är det inte...?"

Det har gått mer än ett år sedan Mark Levengood och Jonas Gardell meddelade att de skulle gå skilda vägar. Men skilsmässan till trots så är ett av Sveriges mest kända ex-par än idag goda vänner.


Komikern och författaren Jonas Gardell och programledaren Mark Levengood träffades på badhuset Storkyrkobadet i Gamla Stan. På den första dejten, som ägde rum i Observatorielunden i Stockholm, så friade Jonas till Mark med en ring från Guldfynd. Resten är så att säga historia.

De ingick registrerat partnerskap 1995 och gifte sig år 2011. Under sina år ihop fick Jonas och Mark två barn – sonen Amos och dottern Olga. Men paret har valt att hålla barnen borta från offentligheten.

I januari 2023 meddelade Mark och Jonas att de valt att separera, men att de skulle fortsätta vara gifta. Men så blev det inte. 

Jonas och Mark meddelade att de skulle separera men fortsätta vara gifta. Men några månader senare var skilsmässan ett faktum. Bildkälla: Stella Pictures.

I juni 2023 så hade deras skilsmässa gått igenom. Efter 37 år så var alltså kärlekssagan över.

I en intervju med ETC så berättade Jonas Gardell i fjol om hur livet med Mark såg ut, och att Marks diagnos add kunde ställa till det för dom i vardagen.

– Marks liv har varit kaos. Och om du har en familj där en person har kaos, så har du ibland medberoende i familjen som hanterar det kaoset, sa Jonas Gardell till ETC.

Jonas berättade vidare i intervjun hur det än idag präglar hans liv.

– Jag kan fortfarande komma på mig själv med att cykla förbi där Mark bor och tänka "Mår han bra? Är det något som inte är okej? Borde jag kolla upp på honom?". Det är något som sitter väldigt djupt, sa Jonas Gardell till ETC.

Mark Levengood och Jonas Gardell. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

Så ser Mark och Jonas relation ut idag

Men bara för att Mark och Jonas har skilt sig betyder det inte att de är ovänner på något sätt. Sedan skilsmässan har de synts ihop på bland annat QX-galan, och när Jonas fyllde 60 år i november 2023 så var Mark toastmaster på kalaset.

Nu i april var de dessutom konferencierer för Regnbågsgalan på Scalateatern. Om att jobba ihop med ex-maken sa Mark Levengood till Aftonbladet att det inte fanns någon människa han litar på så mycket som Jonas, efter alla år ihop.

Även Jonas hade bara fint att säga om sin ex-make.

"Liksom många, många andra som skilt sig är vi faktiskt goda vänner. Man måste inte börja kriga och hata varandra även om man går skilda vägar", skrev Gardell i ett sms till Aftonbladet.

Mark Levengood och Jonas Gardell återförenade 

I veckan gick således Regnbågsgalan av stapeln, och uppträdde gjorde bland andra Lisa Ekdahl, Lisa Nilsson och Darin. På Instagram skriver Jonas om den oförglömliga kvällen.

"Skratt, gråt, allvar och ett fantastiskt drag. Vårt Regnbågspris 2024 på 100 000 kr gick till organisationen NC SOS som räddar hbtq-personer från förföljelsen i Tjetjenien. Tack alla som medverkade", skrev Jonas till bilden.

Jonas Gardell och Mark Levengood har fortsatt att vara vänner även efter skilsmässan. Här ser vi dom på Nanne Grönwalls show i november 2023. Bildkälla: Stella Pictures.

Den suddiga gruppbilden väckte genast positiva reaktioner i kommentarsfältet – och flera följare var det som la märke till en väldigt celeber gäst i samlingen, som Jonas i sin första text hade glömt att nämna...

Några uppmärksamma följare kommenterade:

"Är det inte Prinsessan Christina?"

"Visst är det Prinsessan Christina!!! Grovt etikettsbrott att missa henne. Tur att hon har humor"

"Prinsessan Christina är ju också med"

Prinsessan Christina. Bildkälla: Anders Wiklund/TT Bild

Och visst var det det! Kungens färgstarka syster prinsessan Christina, 80, var på plats! Christina var prisutdelare under evenamanget, och delade ut det viktiga regnbågspriset som instiftades av just Jonas Gardell, Arto Winter och Jon Voss, skriver QX.


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!