Mark Levengood och Marcus och Martinus
Mark Levengoods bild på Marcus och Martinus väckte starka reaktioner. - Foto: Janerik Henriksson/TT Bild, Christine Olsson/TT Bild

Tittarilska efter Mark Levengoods bild på Marcus och Martinus

Mark Levengood delade en bild på den norska duon Marcus och Martinus – och bilden på tvillingbröderna väckte väldigt starka reaktioner.


När det vankades final i Melodifestivalen 2024 så blev det en riktig jordskredsseger för den norska duon Marcus och Martinus, som vann hela klabbet med sitt bidrag Unforgettable.

De norska tvillingbrorsarna Marcus Gunnarsen och Martinus Gunnarsen har tidigare blivit kända här i norden för låtar som Elektrisk och Air. Att duon tävlar för Sverige och inte för Norge är något som har retat gallfeber på en del av deras landsmän – men även en del svenskar.

Marcus och Martinus vann Melodifestivalen 2024. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT Bild

Att norrbaggar lyckades ta sig in i Melodifestivalen 2024 är något som kanske förbryllat en del tittare och Mello-fans, men saken är den att det finns inga regler i Melodifestivalen kring att artisten måste vara medborgare i Sverige. 

Däremot måste minst en av upphovspersonerna vara svensk medborgare, och så är fallet med Marcus och Martinus vinnarlåt Unforgettable. Den är nämligen skriven av Jimmy "Joker" Thörnfeldt, Joy Deb, Linnea Deb och såklart Marcus och Martinus själva.

Marcus och Martinus. Bildkälla: Christine Olsson/TT Bild

Därför tävlar inte Marcus och Martinus för Norge – så ser reglerna ut

Mark Levengoods bild på Marcus och Martinus

En som är en riktig Mello-nörd är programledaren Mark Levengood, 59. Utöver att ha varit programledare för Melodifestivalen både år 2003 och år 2005 så brukar han alltid kommentera musiken, artisterna och programledarna på sina sociala medier.

När Farah Abadi var programledare för Melodifestivalen 2023 så sågade Mark Levengood henne totalt. "Så många ord, så lite sammanhang", skrev han syrligt om hennes insats som programledare. 

Mark Levengood. Bildkälla: Pontus Lundahl/TT Bild

Även Marks ex-make Jonas Gardell är ett inbitet Mello-fan, och tidigare har Nyheter24 skrivit om Gardells hårda ord om Caroline af Ugglas när hon tävlade. Någon som Gardell däremot var mer vänligt inställd var faktiskt årets programledare Carina Berg.

MMS mäter tittarsiffrorna i Sverige, och årets Mello-final sågs enligt deras senaste mätning av 
2 786 000 svenskar. En av dom var givetvis Mark Levengood, som satt bänkad.

Efter att Marcus och Martinus tog hem vinsten i Melodifestivalen så delade Mark en bild på de norska bröderna.

"Grattis M&M!! Helt rätt att ni vann, ni var klart bäst!! Gör nu oss stolta i Eurovisionen!", skrev Mark till bilden.

Marcus och Martinus vann Mello med sitt bidrag – och det är något som sticker i ögonen på en del sura tittare. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT Bild

Några som inte var förtjusta i Marks välvilliga inställning till bröderna Gunnarsen – det var Mark Levengoods följare. 

I kommentarsfältet rasade det genast in upprörda ord från besvikna tittare, som menade att det helt enkelt var fel att Marcus och Martinus fick tävla i svenska Melodifestivalen.

Så här skriver några upprörda tittare i Marks kommentarsfält:

"Har absolut inget emot Norge men fel att Norge ska representera Sverige. Trist!"

"Fattar inte varför andra länder ska vara med i Sverige. Snart åker norrmän skidor i svenska landslaget"

"Fattar ingenting måste vi låna artister från andra länder vi har väl många fina artister i Sverige och konstigt att de inte duger till att representera sitt eget land"

"Det är ungefär som om vi skulle låna in en norrman under OS, och om hen vinner guld, så skulle vi fira att Sverige vann guld? Det är ju helt absurt, då är ju hela poängen borta"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!