Jonas Gardell och Mark Levengood
Jonas Gardell öppnar nu upp sig om skilsmässan från Mark Levengood. - Foto: Anders Wiklund/TT Bild, Pontus Lundahl/TT Bild.

Jonas Gardells avslöjande om Mark Levengood: "Jag var medberoende – det sitter väldigt djupt"

I en ny intervju med ETC öppnar nu Jonas Gardell upp sig om skilsmässan från Mark Levengood – och om hur Jonas själv blev medberoende.


Det var i början av januari som Mark Levengood, 59, och Jonas Gardell, 59, gick ut och berättade att de skulle separera. Mark och Jonas träffades redan 1986 på ett badhus i Gamla Stan. Det slog gnistor direkt. Mark och Jonas förlovade sig samma år.

Mark Levengood och Jonas Gardell träffades på badhuset i Gamla Stan 1986. Det slog gnistor direkt. Här ser vi paret på Pride 1998. Bildkälla: Michael Brannäs/TT Bild

1995 ingick de registrerat partnerskap, och år 2011 ringde bröllopsklockorna för ett av Sveriges mest folkkära par.

Mark och Jonas bodde ihop på en Stockholms mest exklusiva adresser, i en 216 kvadratmeter stor våning med utsikt över Saltsjön och Stockholms inlopp. Lägenheten är värderad till 23 miljoner kronor.  

Mark och Jonas har två barn tillsammans, men de har valt att hålla barnen utanför offentligheten.

Mark Levengood och Jonas Gardell. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

På Instagram skrev både Mark och Jonas om sin separation.

"Det är med stor sorg som vi efter ett långt liv ihop idag meddelar att vi separerar", skrev Mark Levengood på Instagram.

I juni 2023 var skilsmässan klar. 

Mark Levengood om sin diagnos – lever med Add

Mark Levengood var en av årets sommarpratare. I sitt hyllade Sommar i P1 så berättade Mark om den diagnos han fick för två år sedan. Både Mark och hans bror har Add. I sommarpratet berättade han hur kaoset alltid varit en central del av hans liv, och att det är något han ärvt av sin mamma och pappa.

– Jag missar flyg, jag missar båtar, jag blir så trött så jag somnar tre gånger per dag. Jag fortsätter harva mig fram genom tillvaron som jag gjort hela livet. Jag gissar, jag chansar, jag hoppas, berättade Mark Levengood då. 

Han berättade också att han kunde vara deprimerad i flera månader.

Add är som adhd, men utan den överaktiviteten som är en av delarna i adhd. Den som har Add kan ha svårt att vara uppmärksam, och även koncentrationsförmågan kan svikta.

När Mark Levengood var 57 år gammal fick han äntligen sin diagnos. Han har Add. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

Jonas Gardell: "Jag var medberoende med Mark"

I en ny intervju med ETC öppnar nu Jonas Gardell upp sig om skilsmässan från Mark, och han berättar också att han länge var medberoende.

– Marks liv har varit kaos. Och om du har en familj där en person har kaos, så har du ibland medberoende i familjen som hanterar det kaoset, säger Jonas Gardell till ETC.

Jonas Gardell säger att Mark Levengoods liv var kaos. Bildkälla: Janerik Henriksson/TT Bild

Jonas får då frågan om han var den medberoende personen.

– Ja, den var jag. Och nu gör jag inte det längre. Även om jag fortfarande kan komma på mig själv med att cykla förbi där Mark bor och tänka "Mår han bra? Är det något som inte är okej? Borde jag kolla upp på honom?". Det är något som sitter väldigt djupt, säger Jonas Gardell till ETC.

Att Jonas Gardell var medberoende är något som har gått upp för honom först i år.

– När jag läste på om medberoende så kände att jag att det verkligen ekade i mig, säger Jonas Gardell till ETC.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!