- Foto: Stella Pictures

Här är Malmös 10 bästa sunkhak

Glöm turiststråken och lilla torg. Här är sunkhaken du ska besöka när du kommer till Malmö.


1. Golden Shiva, Simrishamnsgatan 20 B
Stället där alla känner alla. Och känner du inte alla, häng här i en vecka så är problemet löst. Testa shotten Aphjärna för en billig peng. Dessutom väldigt god, prisvärd indisk mat.

2. Pizzeria Amanos, Östra Förstadsgatan 21
Här kan du få en öl billigare än i innerstan. Mörkt och lummigt. Världens godaste gyrospizza?

3. Mässingshornet, Kirsebergsgatan 32
Ett riktigt stammishak beläget på "backarna", Kirseberg. Här är ölen billig och stämningen god. Ibland spelar lokala band och lika ofta hålls populär musikquiz. Har blivit en pärla bland studenter.

4. Biljardhallen, Monbijougatan 15
Göteborgaren i baren är inte göteborgare. Han är från Lidköping. Lär er det så är det fritt fram att spela biljard och shuffleboard mitt på Möllan. Billigt. PS. Ta inte hissen, ta trappan. En mer genuin upplevelse.


5. Fregatten, Föreningsgatan 87
Thåström sjunger om Fregatten på Värnhemstorget. Det räcker egentligen för att du ska välja baren som ser ut precis som en fregatt. Skepp ohoj!

6. Vegan bar, Södra Skolgatan 45
Nyöppnat ställe precis bredvid MFF-haket ölkafeet. Opersonlig inredning och helt okej veganburgare. Men det som lockar här är den billiga ölen. 35kr i Malmö är billigt.

7. Restaurang Azalee , Claesgatan 8
Här är stället som stannat i tiden. Malmöprofilen Linus Bjarnelo växte upp här som barn, med en mamma som stod i baren och ett gäng stammisar vid kareoke-maskinen. Linus är fortfarande kvar i planksteksosen.

8. Kvarterskrogen Lorensborg, Lorensborgsgatan 8
En bit bort från allt, i underskattade området Lorensborg. Här, nära Malmö stadion finns en pizzeria och pub som har god öl och bra fotbollsmatcher. MFF-pub.

9. Möllan Curry, Möllevångstorget
Ett litet frö från Golden som stuckit iväg till Möllevångstorget. Billig öl och stans bästa uteservering på våren.

10. Sapla, Ängelholmsgatan 11a
Indiska restaurangen/puben på en sidogata till Möllevångstorget. Här dundrar musiken från barpersonalens Spotifylista. Oftast gamla odödliga indielåtar. Men det bästa är att du är välkommen att köa låt.

Bar
/
/
Öl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du öl?
Tack för din röst!