Macaulay "Mack" Culkin
Så lever Macaulay "Mack" Culkin idag. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Så lever "Ensam hemma"-stjärnan Macaulay Culkin idag

Drogerna, alkoholen, karriären, pengarna och kärleken – så här lever barnstjärnan Macaulay "Mack" Culkin i dag.


Den forne barnstjärnan Macaulay "Mack" Culkin har hunnit fylla 40 år. Vi minns honom givetvis från det stora genombrottet i "Ensam hemma" 1990 – och sedan med löpsedlarna som har en förmåga att följa en barnstjärna genom livet.

Vänskapen med Michael Jackson, drogerna, hans två systrar som tragiskt har dött och det femåriga förhållandet med Mila Kunis är bara några av de saker som har blivit omskrivna genom åren.

Men till skillnad från barnstjärnor som till exempel Lindsay Lohan så har Culkin lyckats med något som nästan är omöjligt – nämligen att leva ett någotsånär normalt liv på ålderns höst.

Macaulay Culkin och brodern Kieran Culkin på röda mattan 1991. Kieran har i vuxen ålder gjort succé i serien "Succession". Bildkälla: Stella Pictures.

Vad jobbar Macaulay Culkin med idag?

Idag driver Macaulay Culkin satirsajten Bunny Ears, som har beskrivits som en blandning av Gwyneths Paltrows livsstilsmagasin "Goop" och The Onion.

– Ingen behöver oss. Vi gör rolig, unik satir, sa Culkin till Dazed Digital.

Tre dagar i veckan jobbar han med Bunny Ears, som idag har växt till en sajt med fem heltidsanställda och 25 frilansare. På kontoret håller Macaulay i redaktionsmöten, spånar idéer och gör en podcast.

Förutom jobbet med Bunny Ears gör inte Macaulay Culkin mycket mer än att vattna sina blommor, måla tavlor, umgås med sin flickvän Brenda Song och tar hand om parets många djur (de har två katter, en hund, en blåhövdad en papegoja och en fisk).

Macaulay Culkin är tokig i sina husdjur. Bildkälla: Stella Pictures.

Hur mycket pengar har Macaulay Culkin?

Enligt The Sun är Macaulay Culkin idag god för 15 miljoner dollar, vilket motsvarar ungefär 125 miljoner svenska kronor. Inte så dumt!

Vem är Macaulay Culkins flickvän?

Sedan år 2017 har Macaulay varit tillsammans med skådespelerskan Brenda Song, 32. Paret träffades under inspelningen av filmen "Changeland", där de spelade mot varandra.

Brenda har även synts i bland annat Disney Channels serier "Zack och Codys ljuva hotelliv" och "Det ljuva havslivet".

Mack och flickvännen Brenda Song. Bildkälla: Stella Pictures.

I en intervju med Esquire berättade Culkin förra året att han och Brenda siktar på att bilda familj.

– Vi övar en hel del på att göra barn. Vi försöker få det att funka. För inget får en så sugen som när ens tjej kommer in i rummet och säger "älskling, jag har ägglossning", sa Macaulay till tidningen.

Är Macaulay Culkin drogfri idag?

År 2004 greps Culkin med 17 gram marijuana och Valium på sig. Han dömdes till ett kort fängelsestraff men släpptes sedan mot borgen. 

Culkins mugshot år 2004. Bildkälla: AP Photo/Oklahoma County Sheriff/TT Bild

Kring år 2012 spreds oroväckande på Culkin där han såg minst sagt skruttig ut. Det ryktades då att han var beroende av heroin. I en intervju med Guardian år 2016 kommenterade Culkin ryktena.

– Jag tog inte tre kilo heroin varje månad eller vad de nu sa, sa han till Guardian.

Macaulay Culkin har lagt drogerna på hyllan. Men han dricker "som en fisk". Bildkälla: Stella Pictures.

I intervjun med Esquire broderar Culkin ut texten lite mer.

– Jag har lekt med elden. Jag skulle inte ha varit den person jag är idag om jag inte hade haft droger i mitt liv på ett eller annat sätt. Jag har haft några otroliga upplevelser, men det är också så jävla dumt. Förutom att jag tar någon enstaka muskelavslappnande så tar jag inte droger länge, berättade han. 

Däremot spottar han inte i glaset.  

– Jag dricker däremot som en fisk. Jag dricker och jag röker. Men jag rör inte drogerna. Jag älskar dom däremot. De är som gamla kompisar. Men ibland växer man ifrån sina gamla vänner också, sa Culkin till magasinet.

Vad hände egentligen mellan Macaulay Culkin och Michael Jackson?

Michael Jackson hörde av sig till Macaulay Culkin efter att ha sett honom i "Ensam hemma". De blev snabbt vänner, och Culkin vittnade till Jacksons fördel under en omtalad rättegång 2005 då Jackson åtalades för att ha förgripit sig på en cancersjuk pojke år 2003.

Rättegången blev en långdragen historia, men i juni år 2005 så friades Jackson på alla åtalspunkter.

Macaulay Culkin påväg in för att vittna på Michael Jacksons rättegång 2005. Bildkälla: AP Photo/Robert Galbraith/TT Bild

Macaulay Culkin är gudfar åt Michaels dotter Paris, och de står varandra väldigt nära – de har dessutom matchande tatueringar. I intervjun med Esquire berättar Culkin mer om de anklagelserna som riktades mot Jackson under hans karriär och även efter hans död.

– Han gjorde aldrig någonting mot mig. Jag såg honom aldrig göra någonting. Jag har ingen anledning att hålla tillbaka något. Killen har gått ur tiden. Om jag hade haft något att berätta så hade jag gjort det. Men nej, jag såg aldrig någonting, han gjorde aldrig någonting.

LÄS MER:

Michael Jacksons näsa försvann – var bara ett svart hål: "Använde lösnäsa"

Filmstjärnorna som fått sparken: "Omöjlig att jobba med"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!