Lady Gaga berättar om våldtäkten i en ny intervju.
1 av 2
Lady Gaga berättar om våldtäkten i en ny intervju. - Foto: Zacharie Scheurer
Lady Gaga.
2 av 2
Lady Gaga. - Foto: Dan Steinberg

Lady Gaga: Jag blev våldtagen

Lady Gaga berättade om den fruktansvärda händelsen i en radiointervju.


Det var i tisdags som superstjärnan Lady Gaga, 28, gästade Howard Sterns radioshow. I intervjun frågade Stern hur det gick till när Gaga skrev låten "Swine" som handlar om sexuellt våld. Då berättade Gaga om en mardrömshändelse som inträffade när hon var 19 år gammal. 

"Handlar om våldtäkt och ilska"

– Låten handlar om våldtäkt, om ilska, om ursinne och passion. Jag hade så mycket smärta i mig som jag ville få ut, berättar Gaga och fortsätter:

– Musiken har varit underbar för mig. Men tidigare var jag ett skal av mitt forna jag. Jag var inte mig själv. Jag var 19 år och gick i en katolsk skola och allt det här galna hände, och jag trodde att det bara var så vuxna var. 

Gaga säger att hon inte har velat berätta om våldtäkten tidigare eftersom hon inte vill bli "definierad" av det. 

"Skräckslagen"

– Det vore förjävligt om någon sa att allt kreativt och intelligent jag gjort går att koka ner till vad ett kukhuvud gjorde mot mig, säger hon.

Gaga har aldrig konfronterat mannen för det han gjorde mot henne.

– Jag vet inte hur jag skulle reagera. Jag skulle bli skräckslagen och paralyserad. Jag såg honom i en affär en gång och blev helt lamslagen av skräck. Det var inte förrän jag blev äldre som jag insåg att det verkligen var sjukt, säger hon vidare, via Huffington Post.


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!