Följarna misstror Pernilla Wahlgren
Följarna misstror Pernilla Wahlgren - Foto: Instagram/pernillawahlgren/Stella Pictures

Pernilla Wahlgren i lyssnarbråk – över låten Piccadilly Circus: "Vad är det för jävla text?"

Poddkollegan Sofia Wistam har rört till det rejält för Pernilla Wahlgren. En felaktig textrad i hennes hitlåt "Piccadilly Circus" har nämligen börjat florera – och till slut får hon säga ifrån på skarpen.


Realitydrottningen Pernilla Wahlgren, 54, har alltid många bollar i luften. Hon har nyligen haft nypremiär för sin scenföreställning "Pernilla Wahlgren har hybris", renoverar sin lyxvilla på Lidingö och parerar det hektiska jobblivet med att vara mamma åt sina fyra barn.

Varje vecka hinner hon dessutom klämma in en poddinspelning med vännen och kollegan Sofia Wistam. I förra veckans avsnitt delade Pernilla med sig av en händelse som höll på att bli riktigt, riktigt pinsam.

Pernilla Wahlgrens miss - när hon mötte världsstjärnan

Efter premiären av sin show gick hon och några vänner ut och åt middag på restaurangen Astoria i Stockholm.

– Då kom Benjamin plötsligt med sin kompis, och jag ba "aah", för jag kände igen kompisen. Så jag tänkte att "jag känner igen honom för att det är en gammal kompis till Benjamin, såklart". Så jag ba "hej hej, hur är läget?", och han ba "it's fine", säger Pernilla Wahlgren i podcasten.

Pernilla funderade på varför kompisen pratade engelska, men kunde fortfarande inte placera varför han såg så bekant ut.

Mer om Pernilla Wahlgrens möte med världskändisen kan du läsa här.

Den vilda diskussionen om Pernillas hitlåt

I veckans avsnitt av Wahlgren & Wistam berättar Sofia Wistam mer om hennes nya jobb som radioprogramledare på NRJ. Anledningen till det är att hon råkat dra igång en vild diskussion om Pernilla Wahlgren och hennes storhit "Piccadilly Circus" på den nya arbetsplatsen.

Kanalen har nämligen ett segment där lyssnarna får skicka in tokiga felhörningar i låtar, och en lyssnare hade fått för sig att Pernilla sjunger "men inte för en miljon, vill jag visa mitt sköte" i Mello-låtens brygga. 

Sofias programledarkollega rättade då lyssnaren med vad han trodde var den rätta textraden: "Men inte för en miljon, vill jag missa mitt öde".

Pernilla Wahlgren tävlade med Piccadilly Circus i Melodifestivalen 1985. Foto: TT

Pernilla Wahlgren: "Vad är det för jävla text?"

Men inte heller det stämmer, enligt Pernilla – som bestämt hävdar att möte är ordet som blivit felhört. 

– Och då kände jag "gud vad härligt, nu kan jag komma hit med Pernilla Wahlgren-info och rätta dem". Men då har det blivit lyssnarstorm ska jag säga, för folk googlar till förbannelse och säger "vi kan inte hitta att det heter möte, är det inte Pernilla som har fel?", säger Sofia Wistam i podcasten.

– Nej! Alltså, då är det antagligen den som skrivit ner texten när man googlar "Piccadilly Circus lyrics" (som gjort fel, reds anm). Då står det väl kanske "vill missa mitt öde". Men det är inte det, jag har ju fan sjungit in den själv och sjungit den x antal gånger genom åren, säger Pernilla bestämt.

–  Kan du bevisa det här Pernilla? Det känns som att lyssnarna nu... 

– Men hon vill ju inte missa mötet.

– Ja, det är klart, när du säger det är det helt logiskt. 

– Ja. "Jag vill inte missa mitt öde", vad är det för jävla text? Hon vill tillbaks till Piccadilly Circus för det var hon mötte honom, "där mötte jag dig". Det är mötet.

Ord och definitivt inga visor från Pernilla Wahlgren, med andra ord! 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!