Anna Book raderade sitt inlägg om size zero – det här hade hon skrivit

Anna Book har tagit bladet från munnen angående rådande smalhets. Men sitt första inlägg – det tog hon bort.


Det var för drygt två veckor sedan "pro ana"-debatten slog ned som en bomb i Sverige efter att Bloggbevakning lagt ut en bild från Lovisa Worges Instagram. På bilden sitter hon på ett sätt så att ryggraden samt andra kotor på kroppen stack ut på ett väldigt synligt sätt. 

I efterskalven har nu människor riktat kritik mot företagen som använder sig av dessa influencers och man ifrågasätter nu fenomenet. 

På sociala medier är debatten i full gång och utöver Lovisa så har även Bianca Ingrosso och Hanna Schönberg fått sig en släng av sleven. Efter att Hanna Schönberg hamnar i strålkastarljuset kring det hela har hennes följarantal på Instagram ökar med över 40 000. 

Trots att debatten ploppat upp lite här och var så är det dock en person som missat det hela – nämligen Anna Toledano Book

Anna Book: "VAD HÄNDER?"

På sin Instagram skrev hon ut ett inlägg där hon vädjade till sina följare att uppdatera henne om vad som hänt så hon kunde ta ställning. 

Anna surrade loss om allt ifrån ideal, vikt till OnlyFans och feminism. 

Men dagen efter valde hon att ta bort sitt första inlägg och skrev istället ut ett annat. 

"Det är onekligen svåra tider på många sätt. Men det som ger mig en knut i magen är det här med size zero. Är vi verkligen tillbaka där? Har vi inte kommit längre. Eller rättare sagt, modehusen och företagen som förstör dessa unga. vackra själar med ohälsosamma ideal". 

"Vi måste ta lite ansvar. Fakta kvarstår, ansvaret ligger i synnerhet på alla de som tjänar enorma pengar på dessa osunda ideal på ett eller flera olika sätt, därför måste det läggas mer eftertanke i vad man postar i alla led". 

Well put Anna!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!