Tuva Novotny har tre barn, varav ett tillsammans med Alexander Skarsgård.
Tuva Novotny har tre barn, varav ett tillsammans med Alexander Skarsgård. - Foto: Charles Sykes/AP/TT och Håkon Mosvold Larsen/TT

Tuva Novotny avslöjar – har ett tidigare okänt barn: "Ingen har märkt"

Tuva Novotny fick sitt breda genombrott som Nora i "Skilda världar" och har sedan dess synts både på vita duken och i tv-rutan i otaliga roller. Men stjärnans privatliv har varit desto mer höljt i dunkel. Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Novotny.


Tuva Novotnys familj – är hon släkt med David Novotny?

Tuva Novotny, som föddes den 21 december 1979, är uppvuxen utanför värmländska Arvika. Enligt Nordic Women in Film är hon dotter till konstnären Barbro Hedström och den tjeckiskfödde regissören David Novotny

Hon har fem syskon som hon, enligt en intervju med Elle från 2023, står nära. 

Tuva Novotny i filmer och i Skilda världar

Det var i rollen som Nora Strandberg i TV4-serien "Skilda världar" som Tuva Novotny slog igenom på bred front och det dröjde inte länge innan hon dök upp på vita duken i exempelvis "Jalla! Jalla!" och "Smala Sussie". 

Sedan dess har hon synts i otaliga roller, både på tv och i film. Dessutom har hon, enligt IMDb, regisserat flera filmer, däribland "Britt-Marie var här".

Är Tuva Novotny och Alexander Skarsgård ihop?

Att kärleken spirade mellan Tuva Novotny och Alexander Skarsgård gick länge under radarn, men i februari 2022 avslöjade Ann Söderlund och Sanna Lundell relationen i podcasten "Inte din morsa". Enligt Söderlund och Lundell hade skådespelarna då varit ett par i flera år.

Var Tuva Novotny gravid på Elle-galan 2022?

Bara månader senare, i april 2022, dök Tuva Novotny upp på Elle-galans röda matta med en gravidmage och bekräftade då för bland andra Aftonbladet att hon väntade barn. 

I mars 2023 bekräftade Alexander Skarsgård, i en intervju med Entertainment Tonight, att han och Novotny fått barn. 

Alexander Skarsgård har fått barn med Tuva Novotny: "Har en son"

Är Tuva Novotny gift med Alexander Skarsgård? 

Det finns inga uppgifter om att Tuva Novotny och Alexander Skarsgård skulle vara gifta. 

Är Ella Bjerrum Lersbryggen dotter till Tuva Novotny?

Tuva Novotny har sedan tidigare dottern Ella Bjerrum Lersbryggen tillsammans med danske Nicolai Bjerrum Lersbryggen.

Har Tuva Novotny barn?

Innan Tuva Novotny och Alexander Skarsgård fick barn stod det på flera håll att Novotny endast hade ett barn – Ella Bjerrum Lersbryggen – sedan tidigare, men så är inte fallet. I en intervju med Femina från augusti 2023 framgår nämligen att skådespelerskan är trebarnsmamma. 

– Ja, visst är det fascinerande. Jag har inte gjort nån grej av det, och ingen har märkt det. Så visst, jag har tre barn, sa hon till tidningen då. 

Vad heter Tuva Novotny och Alexander Skarsgårds barn?

Det är oklart vad Tuva Novotny och Alexander Skarsgårds barn heter, men klart är att det är en son som de välkomnat till världen.

Läs fler artiklar om Tuva Novotny här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!