Jessica Almenäs sätter nu ner foten i ett långt inlägg på Instagram.
Jessica Almenäs sätter nu ner foten i ett långt inlägg på Instagram. - Foto: Christine Olsson/TT och Stella Pictures

Jessica Almenäs ryter ifrån efter orden om utseendet: "Kommer blocka direkt"

Programledaren Jessica Almenäs har fått nog av kommentarer kring hennes kropp.
"Alltså jag HÄPNAR över hur ouppfostrade människor är?", skriver hon i ett långt inlägg i sociala medier.


​Behöver du eller någon du känner hjälp med ätstörningsproblematik?

Hit kan du vända dig:

Frisk & Fri

UMO

Jessica Almenäs är högaktuell som programledare för den första säsongen av "Love is blind Sverige" på Netflix, vars premiär går av stapeln den 12 januari.

– Ett riktigt drömjobb när man är en hopplös romantiker som jag, har Almenäs tidigare sagt i ett pressmeddelande.

Love is blind Sverige 2024: Deltagare i nya säsongen

Jessica Almenäs sätter ner foten: "Jag HÄPNAR"

På Instagram delar Jessica Almenäs titt som tätt med sig av bilder från både jobb och privatliv inför över 126 000 följare. Men nu har programledaren fått nog av en viss typ av kommentarer och i ett inlägg sätter hon ner foten. 

"Okej, nu kommer jag att adressera det här ämnet EN gång och sen får det vara bra. Har på sistone fått en hel del kommentarer här om att jag har gått ner i vikt. Tex 'nu är du för smal' 'börja ät!' 'Har ingen sagt till dig att du har anorexia? Sök hjälp' 'anorexia' osv. Droppen var ett mail jag fick igår där en helt okänd kvinna känner sig manad att skriva: 'det ser ut som du har gått ner i vikt? Det ser inte bra ut. Vad kan du göra för att gå upp lite i vikt och se hälsosammare ut?'", skriver hon i inlägget och fortsätter:

"Alltså jag HÄPNAR över hur ouppfostrade människor är? Vad får er att tro att man kan skriva sånt till en människa man inte känner? Och vad får er att tro att jag bryr mig om vad ni tycker om min kropp? Nu vill jag bara göra klart att anorexia är en hemsk sjukdom där man har ett stört ätbeteende och jag har definitivt INTE en ätstörning."

Jessica Almenäs syrliga pik på Carina Bergs Instagram-selfie

Jessica Almenäs: "Kommer blocka direkt"

Vidare förklarar Jessica Almenäs att hon väger inom gränsen för normalt BMI och att hon, i samband med att ha börjat ta en ADHD-medicin, tappat några kilo i vikt. 

"Sen blev jag rejält sjuk (magbakterie) på en jobbresa och gick ner 6 kg på 10 dagar. Mycket av det var så klart muskler. Jag har jobbat för att lägga på mig några kilo muskler sen dess men har inte hunnit träna som jag har velat pga mkt jobb. Dock vill jag bara säga att jag mår inte dåligt på nåt sätt, jag mår toppen! Och det tycker jag syns på bilderna här ovan", betonar hon i inlägget och avslutar:

"Jag har en plan för hur jag ska lägga på mig några kilo muskler, men helt ärligt, det är väl verkligen MIN ENSAK hur jag tycker att min kropp ska se ut och vad jag ska väga? Jag gillade min kropp när jag vägde lite mer och jag gillar den nu när den väger lite mindre. Så: släpp det och sluta komma med den typen av kommentarer för nu är jag less och kommer blocka direkt."

Läs fler artiklar om Jessica Almenäs här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!