Sébastien Boudet och Björn Frantzén har hamnat i en hätsk ordväxling.
Sébastien Boudet och Björn Frantzén har hamnat i en hätsk ordväxling. - Foto: Erik Simander/TT, Malin Hoelstad/SvD/TT och Skärmavbild/Instagram/sebastienboudet

Storbråk mellan Björn Frantzén och Sébastien Boudet: "Äckligt"

Bagaren Sébastien Boudet och stjärnkocken Björn Frantzén har hamnat i en hätsk ordväxling efter att den senare publicerat en bild från Dubai. Nu har Frantzén blockat Boudet på Instagram.


Kocken Björn Frantzén, som ligger bakom Frantzéngruppen och Michelin-krogarna Frantzén och Zén i Stockholm, har varit på resande fot och delade häromdagen med sig av bilder från Dubai – något som fått bagaren Sébastien Boudet att reagera.

Sébastien Boudets kritik mot Björn Frantzén

I ett inlägg på Instagram har den senare delat med sig av skärmdumpar från en privat konversation med Frantzén, som inleds med att Boudet svarat på en av stjärnkockens stories med "grotesk skamlig".

"Och hur menar du nu?", svarade Frantzén följt av flera skrattande emojis.

"Att denna stad byggdes i öknen med golfbanor och skidbackar och lyxhotell... På oljepengar och slaveri..", svarar Boudét, varpå Frantzén kontrar med:

"Du vet att 80 % av jordens städer är byggda av slavar va?"

Foto: Skärmavbild/Instagram/sebastienboudet

Stjärnkocken Björn Frantzén: Här är felet alla svenskar gör i köket

Björn Franztén har blockat Sébastien Boudet

Sébastien Boudet uppger sedan att han undrar vad kocken har för källa till påståendet och menar vidare på att Dubai byggts av exploaterade människor i modern tid i motsats till exempelvis Rom.

"Ett litet tips. Man ska tänka efter ordentligt innan man leker rättspolis i sociala medier...", svarar sedan Björn Frantzén, varpå Boudet påtalar att han skrivit till kocken privat och inte offentligt.

Frantzén uppmanar därefter Boudet att avfölja honom.

"Du är offentlig och jag gör bara mitt jobb genom att följa ditt professionella konto och hålla mig uppdaterad över min egen bransch...", skriver bagaren.

"Fast du vet ju inte vad du pratar om. Så kasta inte sten i glashus. Jag gör det enklare. Jag blockar dig så vinner alla", svarar Frantzén följt av en glad emoji.

Foto: Skärmavbild/Instagram/sebastienboudet
Foto: Skärmavbild/Instagram/sebastienboudet

Kändisbagaren Sébastien Boudet rasar mot populära julgodiset: "Insektsdöd"

Sébastien Boudet: "Så himla tråkigt"

I inlägget där Sébastien Boudet delat bilder på konversationen med Björn Frantzén lyfter han bland annat fram problemen med mänskliga rättigheter i Dubai och avslutar sedan:

"Så groteskt äckligt tycker jag! Så nej Björn. Jag kommer inte att sakna dina inlägg men så himla tråkigt att du inte kan ta lite kritik."

Björn Frantzén: "Ska göra mitt bästa för att lösa ett bord"

"Jag har tyvärr inte tid att kommentera detta vidare då jag är upptagen med att öppna restaurang Frantzén för säsongen i dag", skriver Frantzén i en kommentar till Nyheter24 och tillägger vidare:

"Jag har dock noterat att Sébastien står på väntelistan på Frantzén för ett bord. Hälsa gärna honom att jag ska göra mitt bästa för att försöka lösa ett bord". 

När Nyheter24 når Sébastien Boudet uppger han att Frantzén "ljuger" om att han skulle stå på väntelistan.

"Skulle aldrig sätta min fot på Frantzén", konstaterar han i en kommentar.

Vidare förklarar Boudet varför han valt att lyfta det hela på Instagram: 

"Tanken med detta är att prata om vad det nordiska står för när det gäller gastronomi och hur lyxkrogar kan adressera problematiken. Vi behöver förebilder och Björn är verkligen en dålig sådan!"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!