Sebastian Boudet är tokig på jultomtarnas innehåll.
Sebastian Boudet är tokig på jultomtarnas innehåll. - Foto: Fredrik Sandberg/TT & Peter-01, BY-SA 4.0, Wikicommons

Kändisbagaren Sebastian Boudet rasar mot populära julgodiset: "Insektsdöd"

Bagaren Sebastian Boudet har noll till övers för klassikern Juleskum. I ett kritiskt inlägg på Instagram rasar han mot det populära julgodiset.


Fransk-svenske bagaren Sebastian Boudet är känd från Dessertmästarna på Kanal 5 och fyrans Nyhetsmorgon, och har flera gånger tidigare tidigare kritiserat godis och undrat varför folk inte äter frukt och bär istället. 

Nu är Sebastian Boudet ute och vevar igen – och denna gång är det skumtomtarna och julgranarna med vanlijskum som är i skottgluggen. 

"Varför är det tillåtet?"

"Varför är det tillåtet att sälja en produkt med begrepp ”fruktgele” och ”vanilj” när i själva verket produkten innehåller inte en molekyl av det??" skriver han på Instagram och fortsätter: 

"Varje påse innehåller insektsdöd pga av alla pesticider som används vid odling. Insektdöd orsakar fågeldöd för att det är just insekter fåglar äter." 

Får medhåll av följarna

I kommentarsfältet får han medhåll av sina följare. 


Cloetta svarar på kritiken om skumtomtarna

"Våra produkter är storsäljare under julen och omtyckta av många människor. Cloetta har högsta krav på kvalité och säkerhet vad gäller våra produkter och deras tillverkning. Vi följer alla lagar och regler kring livsmedel och är alltid transparenta kring innehållet i våra produkter." skriver Mikael Blomqwist, kommunikationschef på Cloetta till Nyheter24 och fortsätter: 

"Vi har även en ambitiös hållbarhetsagenda och har bland annat anslutit oss till Science Based Target-initiativet, där vi har åtagit oss att minska våra utsläpp av växthusgaser med 46 % till år 2030."

Här är de vanliga julmyterna om julbordet som du hört flera gånger.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!