Jackie Ferm
Vad gör Jackie Ferm idag? - Foto: Izabelle Nordfjell/TT Bild, Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Det gör Jackie Ferm idag: "Jag är nykär i mitt nya jobb"

Jackie Ferm vann Paradise Hotel, bloggade, modellade och gick på röda mattan. Flera tuffa tragedier gjorde att Jackie föll in i ett alkohol och tablettmissbruk. Men idag ser livet helt annorlunda ut för den färgstarka profilen.
– Idag är jag mycket lycklig och älskar livet, säger Jackie Ferm till Nyheter24.


Jackie Ferm vann Paradise Hotel år 2010, och därefter följde ett liv i rampljuset med röda mattan-premiärer, en välbesökt blogg och utvik i tidningar. År 2014 släppte hon sin självbiografi Rövardotter där läsarna fick veta mer om hennes tuffa uppväxt på fosterhem och som dotter till Lars-Inge Svartenbrandt.

Sedan den där vinsten i Paradise Hotel har det snart gått 14 år. Jackie Ferm är en av många kända svenska realityprofiler som medverkar i SVT:s nya dokumentärserie Den svenska dokusåpan, där hon ger sin syn på dokusåpans roll.

Själv har hon lämnat dokusåpalivet bakom sig – och jobbar idag med något helt annat.

Jackie Ferm vinner pris som "årets tv-personlighet år 2009" på blogg-galan Finest Awards år 2010. Bildkälla: Stella Pictures.

Alexandra Nilsson och Jackie Ferm på Gröna Lunds vårkalas år 2011. Bildkälla: Stella Pictures.

Vad gör Jackie Ferm idag?  

För Nyheter24 berättar Jackie Ferm att hon efter att ha medverkat i Discoverys dokumentärserie Behandlingen jobbade som undersköterska, vilket hon är i botten. 

Jackie jobbade inom vården under coronapandemin. Den påfrestande perioden tärde på Jackie som blev utbränd, och sedan sjukskriven.

År 2016 gjorde Daniel Fridell och Jackie Ferm dokumentären Pappas flicka. Boldkälla: Izabelle Nordfjell/TT Bild
Jackie Ferm har en tuff tid bakom sig. Bildkälla: Izabelle Nordfjell/TT Bild

Det jobbar Jackie Ferm med idag

I samma veva så började tragedierna avlösa varandra. Hon förlorade två nära vänner i självmord. Två andra vänner gick bort i cancer. Hennes två hundar somnade även de in.

– Det knäckte mig totalt att förlora så många på så kort tid. Jag gick ju på en begravning varje månad minst liksom… Jag gick på starka lugnande och var otroligt sjuk i sorg. Missbrukade även alkohol igen. Ola, Bill, Anna, Ann och många vänner var ett stort stöd under denna tid. Utan dom fyra hade jag aldrig fixat det, berättar Jackie Ferm för Nyheter24.

Idag är tillvaron mycket ljusare för Jackie och hon älskar sitt liv. Hon jobbar om resurspedagog i en anpassad grundskola. Men hon har även annat på gång i år. På agendan står en podd med den tidigare tv-profilen Robin Silver, och hon har hoppat in som statist i olika filmprojekt. Utöver det så är hon sugen på att testa på stand-up.

– Jag dribblar mellan olika projekt. Vi har en ny vovve nu som vi fick ta över av det underbara paret Sanna och John Guidetti. Han är vår ögonsten. Idag är jag mycket lycklig och älskar livet. Rutiner och struktur är tillbaka. Jag är nykär i mitt nya jobb. I mina kollegor och elever. Vilket jag förtjänar efter det där hemska året, säger Jackie Ferm till Nyheter24.

Jackie Ferm jobbar idag inom skolan. I höst väntar flera resor – bland anant Vietnam eller Sydkorea. Bildkälla: Stella Pictures.

Jackie Ferm drömmer om barn

I över 10 år har Jackie Ferm varit tillsammans med journalisten och författaren Ola BrisingDe träffades i samband med att Ola och Jackie skrev hennes självbiografi Rövardotter tillsammans år 2013. 

– Ola och jag bor ihop. Vi har haft det jobbigt. Klart vi älskar varandra. Men vi har det lite komplicerat just nu. Sedan vill man ju heller inte slänga bort 10 år? Jag är smått barnsugen eftersom jag jobbar med barn och ungdomar! Den biologiska klockan har nog satt igång. Hehe, säger Jackie Ferm till Nyheter24.

Jackie Ferm och Ola Brising år 2017. Bildkälla: Stella Pictures.


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!