Mark Levengood
Jonas Gardell har skrivit en hel del kommentarer på Mark Levengoods Instagram. - Foto: Janerik Henriksson/TT Bild, Anders Wiklund/TT Bild

Sanningen bakom Jonas Gardells spydiga ord om Mark Levengood

Jonas Gardell kallade ex-maken Mark Levengood för både "ofattbart töntig" och skrev att han såg ut som att han "fått en stång genom huvudet". Rolig jargong eller mobbning?


1986 träffades Mark Levengood och Jonas Gardell på ett badhus i Gamla Stan. Det sa "klick" direkt, och de förlovade sig samma år. Registrerat partnerskap ingick paret 1995, och år 2011 gifte de sig.

Mark Levengood och Jonas Gardell på Pride 1998. Bildkälla: Michael Brannäs/TT Bild

Men sommaren 2023 meddelade Mark och Jonas att de skulle skilja sig – och nyheten slog onekligen ner som en bomb i Sverige. Efter 37 år tillsammans skulle landets mest folkkära par separera.

Några månader efter skilsmässan intervjuades Jonas Gardell av tidningen ETC, och då berättade han om en av utmaningarna i parets förhållande. Jonas kände nämligen att han var medberoende i Mark Levengoods add.

– Marks liv har varit kaos. Och om du har en familj där en person har kaos, så har du ibland medberoende i familjen som hanterar det kaoset, sa Jonas Gardell till ETC.

Mark Levengood och Jonas Gardell. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

På frågan om Jonas kände sig medberoende då svarade han att det sitter väldigt djupt och har gått upp för honom först under 2023.
 
– När jag läste på om medberoende så kände att jag att det verkligen ekade i mig, sa Jonas Gardell till ETC.

Det skrev Jonas Gardell till Mark Levengood

Både Jonas Gardell och Mark Levengood är aktiva på Instagram, och genom åren har Jonas flitigt kommenterat på Marks konto. I samband med parets skilsmässa riktades strålkastarljuset mot en del av de kommentarerna.

Journalisten Fanny Svärd och Instagram-kontot Kändisar Kommenterar uppmärksammade vilka syrliga ord Jonas faktiskt skrivit under Marks bilder.

"Du ser inte glad ut. Du ser ut som om du fått en stång genom huvudet" och "Du är så ofattbart töntig att din mor skulle stöna om hon såg dig" är exempel på sådant som Jonas skrev.

En del av de kommentarer som Jonas skrev till Mark.

Flera följare var det som reagerade på Jonas syrliga ord, och kommentarer som "Toxic behaviour", "Får ont i magen" och "Wholesome parmobbning" var några reaktioner då, vilket Nyheter24 skrev om.

Kändisar Kommenterar gästar Nyheter24:s podd Sanning & Konsekvens

I det senaste avsnittet av Nyheter24:s podd Sanning & Konsekvens – som utgörs av nöjeschefen Gabriella Bark, reportern Quetzala Mikko Blanco och Camilla Gervide som driver Bloggbevakning – så är Jonas kommentarer till Mark ett av ämnena. 

Stina som driver Kändisar kommenterar är gäst i studion och när ämnet kommer på tal så frågar sig Gabriella Bark om inte det hela bara är jargong. 

– Jag tror att det är på skoj. Det måste vara på skoj, säger Stina.

– Det är en jävligt märklig privat jargong att ha offentligt. Jag blir alltid så obekväm när folk håller på så offentligt, säger Camilla Gervide.

– Okej så din teori är helt enkelt att det där är skämt som vi inte förstod?, undrar Quetzala.

– Ja, det tror jag!, menar Stina. 

Hela avsnittet av Nyheter24: Sanning & Konsekvens hittar du här:

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!