Kändisvännen greps på Riche
Kändisvännen greps på Riche i Stockholm. - Foto: Stella Pictures, eate Oma Dahle/NTB/TT Bild

Kändisvännen greps på Riche med kokain: "Tänkte att det skulle bli kul"

På medlemsklubben Noppes hade kändisvännen träffat på en bekant som gav honom en påse kokain. Någon timme senare greps han på innekrogen Riche. Nu döms mannen, som även är topp-vd på ett välkänt företag, till rekordhöga böter.


Det var en lördagkväll i mitten av januari som en polispatrull besökte innekrogen Riche invid Stureplan i Stockholm. Vid toaletterna fick de syn på den manliga topp-vd:n, och de frågade om han hade narkotika på sig. Han svarade ja och en visitation genomfördes. I plånboken som han hade i ena byxfickan hittade polisen en ziplinepåse med 1,15 gram kokain.

På Riche i Stockholm greps topp-vd:n. När polisen, som fick syn på mannen vid toaletterna, frågade om han hade narkotika på sig så erkände han direkt. Bildkälla: Stella Pictures.

Nyheter24 har tagit del av förundersökningsprotkollet, och i förhör med polisen så berättade mannen att han hade fått drogerna av en "lös bekant" på medlemsklubben Noppes. Klubben grundades av den framlidna kungavännen Noppe Lewenhaupt, och på den mytomspunna klubben har bland andra kung Carl XVI Gustaf och prins Carl Philip synts i vimlet.

Medlemsklubben Noppe. Bildkälla: Lars Pehrson/SvD/TT Bild

I förhöret berättar vd:n att han på Noppes blev bjuden på kokain av sin bekant, och att denne sedan frågat om han ville ha vad som var kvar i påsen.

– Jag tänkte att det skulle bli kul. Eller jag tänkte inte, det var det dumma, berättar han i förhör med polisen.

Kändisvännen jobbar som vd och lever lyxliv

Vd:n har nu dömts för ringa narkotikabrott – till högsta möjliga böter. Han ska betala 100 dagsböter på totalt 100 000 kronor och även 1000 kronor till Brottsofferfonden.

Men summan kommer förmodligen inte svida särskilt mycket i mannens plånbok. Han är nämligen en enormt framgångsrik vd inom en börsnoterad koncern som omsätter miljarder. 

Det bolag som mannen är vd för har tillgångar på närmare 300 miljoner kronor och omsatte under 2022 över 330 miljoner kronor. Varje månad plockar topp-chefen ut en månadslön på 109 283 kronor.

På sociala medier har mannen delat med sig av en inblick i lyxlivet. Exempelvis så gifte sig mannen minst sagt ståndaktigt då både han och bruden anlände i en helikopter och lämnade festligheterna, där Champagnen flödade, i en Limousine Hummer.

Lyxlivet har fortsatt för mannen, som bor i en av Stockholms mest exklusiva stadsdelar. På sociala medier är topp-vd:n även vän med flera kända svenska influencers, entreprenörer, nattklubbsprofiler, modeller, och reklamtoppar.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!