1 av 3
2 av 3
3 av 3

Quetzala Blanco: Jag vill också vara en borgarhora

Quetzala Blanco om grisblodsterrorn mot Kissie.


På ytterdörren hänger det en julkrans med röda och guldiga band. Golvet och namnplaketten i guld är täckt med grisblod. Med stora svarta bokstäver har någon skrivit BORGARHORA.

Bloggerskan Kissie är 19 år gammal. Hon driver Sveriges största blogg och majoriteten av svenska folket älskar att hata henne.

Jag har träffat Kissie vid två tillfällen – hon är en söt och lite blyg tjej med ett kaxigt huvud som har belönats med en otrolig, oförfalskad styrka och riktigt mod. Hon tänker, tycker och ifrågasätter. Hon hycklar aldrig, hon är obekväm och ibland säger hon vansinnigt puckade eller okänsliga saker. Hon vet också precis vad hon ska skriva för att få många att se rött, och hon gör många en tjänst när hon utmanar invanda mönster, långtråkiga tankar och förlegade idéer. Dag ut och dag in.

Kissie är en fantastisk förebild. Bloggtjejer som går runt och säger att "du duger som du är" är det definitivt inte. Så fort man duger som man är har man automatiskt blivit lat – "Duga som man är" är bara en dålig ursäkt för att slippa ta riktigt ansvar och fortsätta bete sig som ett spån.

Nu har några snorungar skrivit BORGARHORA på Kissies dörr. Det är fruktansvärt lågt och äckligt gjort. Jag hoppas att Kissie aldrig viker sig en centimeter, att hon inte blir rädd utan att hon fortsätter att vara stark och obehaglig.

Har Kissie gjort sig ovän med fullblodsidioter som tycker att det är tufft att terrorisera någon i hemmet så har hon gjort alla rätt.

Känner de här barnsliga vandalerna att borgarhora är det värsta man kan vara så vill jag också vara det, gärna på en gång tack.

Bling-bling, so Kissie Style.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!