Blondinbella fick uppsöka sjukhus efter hoten.
1 av 4
Blondinbella fick uppsöka sjukhus efter hoten. - Foto: Charlotte Brunzell/ALL OVER PRESS
Margret Atladottir har tröttnat på polisen slappa inställning.
2 av 4
Margret Atladottir har tröttnat på polisen slappa inställning. - Foto: Johannes Helje
Beatrice Ask fick ta emot hård kritik från Blondinbella och Jenny Alversjö.
3 av 4
Beatrice Ask fick ta emot hård kritik från Blondinbella och Jenny Alversjö. - Foto: SCANPIX
Malou von Sivers diskuterade problemet i "Efter tio".
4 av 4
Malou von Sivers diskuterade problemet i "Efter tio". - Foto: All over press

Polisen ignorerar dödshoten mot bloggarna

"Hatar polisen. Inte ett endaste knyst sedan ja blev mord- o våldtäktshotad"


Sexbrevet

Förutom Margret Atladottir och Jenny Alversjö fick även Blondinbella ta emot brevet. Så här såg det ut.

"Ett sexuellt samlag är på sin plats mellan oss två utan kondom bara så du vet ! Dina vackra bröst till meloner ska bli så skönt att få suga på samt slickningen av din håriga och fina slida. Gör du inte som jag säger blir det garanterad kroppsstyckning och då kommer jag steka brösten dina i smör å vad gott i sådana fall. Står helt och hållet bakom detta brev och är inte ett dugg rädd för rättsväsendet. Har nämligen talets gåva långt ut i fingerspetsarna"

Här kan du läsa mer om den nya lagen på polisens hemsida.

STOCKHOLM. Mord- och våldtäktshot. Sexbrev till bloggerskor och journalister där stalkern skriver att han vill: "slicka din håriga slida" och hotar med: "garanterad kroppsstyckning" om de inte gör som han vill.

Som Nyheter24 skrev om tidigare i somras utsattes bland annat fler unga kända bloggerskor för trakasserier av okända stalkers. När de sedan vände sig till polisen för att anmäla hoten blev de inte tagna på allvar. I stället uppmanade polisen de utsatta tjejerna att "ta sig en rejäl funderar innan de exponerar sig som de gör på internet".

En månad senare verkar det som att polisen fortfarande inte högprioriterar dödshoten.

Nöjesguidens chefredaktör Margret Atladottir twittrade under söndagskvällen om sina känslor inför den helt uteblivna reaktionen från polisväsendet:

– Hatar polisen. Inte ett endaste knyst sedan ja blev mord- o våldtäktshotad. Bryr mig inte så mkt själv men mamma blir ledsen o orolig, skrev hon på Twitter på söndagen.

En av de som reagerade hårdast på polisens uttalande, som alltså la ansvaret på bloggarna själva, i somras var - Isabella "Blondinbella" Löwengrip.

– Det är respektlöst. Man vill ju åtminstone veta vad som händer, inte minst när det dessutom är flera som har drabbats, sa hon då till Nyheter24.

På måndagen debuterade Blondinbella som Malou von Sivers nya sidekick i teveprogrammet "Efter tio". Tillsammans med Justitieministern Beatrice Ask, representanter från polisen samt TV4-journalisten Jenny Alversjö diskuterades de aktuella problemet.

– Polisen säger att de vet vem det är. De har ett namn och ett tiotal är drabbade men hur mycket krävs det innan det händer något? säger Jenny Alversjö, som fått ett liknande hotbrev, i Efter tio.

Både Malou von Sivers och Blondinbella gick under programmet till attack mot polisen och frågade varför de inte tog emot hotbrevet som bevismaterial. Men varken polisen eller justitieminister Beatrice Ask kunde svara på det.

Beatrice Ask medger att det finns för dålig kunskap på området. Den 1 oktober träder dock en ny specialutformad lag i kraft som ska hjälpa polisen i deras arbete.

– Det här är inte okej. Det är oacceptabelt men nu kommer det en ny lag som ska hjälpa polisen, säger Beatrice Ask.

Jenny Alversjö, som har övervägt att sluta arbeta på TV4 efter hoten, tror inte att polisen kommer agera innan det händer något.

– Det måste hända något allvarligt innan det ska hända något. "Vi jobbar inte med att förebygga brott" fick jag höra rakt i ansiktet av en polis, säger Jenny Alversjö, i Efter tio.

/
/
/
Hot
/
/
/
TV4
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!