Sofia Hellqvist och Prins Carl Philip kommenterade bröllopsbråket efter lite skidåkning.
1 av 3
Sofia Hellqvist och Prins Carl Philip kommenterade bröllopsbråket efter lite skidåkning. - Foto: ULF PALM / SCANPIX
Bråket ska ha börjat när Chris och Madeleine inte frågade Sofia om hon ville vara brudtärna.
2 av 3
Bråket ska ha börjat när Chris och Madeleine inte frågade Sofia om hon ville vara brudtärna. - Foto: Kungahuset.se/ˆPatrick Demarchelier
Som det ser ut så fick åtminstone Sofia en medalj.
3 av 3
Som det ser ut så fick åtminstone Sofia en medalj. - Foto: Nisse Schmidt

Carl Philip: "Alla är både ledsna och upprörda"

Prinsessan Madeleine bjöd in prins Carl Philips exflickvän som brudtärna till bröllopet med Chris. Prinsens nuvarande flickvän, Sofia Hellqvist, fick däremot inte frågan. Nu talar paret ut om det så kallade "bröllopsbråket".


Bråket

Enligt Expressen ska prinsessan Madeleine ha bråkat med prins Carl Philip om vem som ska vara brudtärna på hennes bröllop med Chris O'Neill. 

Fem av prinsessans närmsta vänner ska ha blivit tillfrågade att vara tärna, däribland prinsens exflickvän Emma Pernald. Men Carl Philips nuvarande partner Sofia Hellqvist ska inte ens ha fått frågan. Vilket ledde till att Carl Philip, som redan accepterat att vara bestman åt Chris, sa att han inte tänkte vara bestman om inte Sofia fick vara tärna åt Madeleine. Efter all drama ska Madeleine ha gått ut på hovets hemsida och sagt att hon inte vill ha några tärnor alls. 

- Chris kommer att ha en bestman vid sin sida men jag kommer inte att ha brudtärnor. Precis som min mamma och min syster kommer jag att ha brudnäbbar, det är en bröllopstradition som jag gärna vill föra vidare, säger hon i en intervju som publicerats på Kungahuset.se.

Läs mer här.

Förra helgen firade kungafamiljen prinsessan Estelles ettårsdag på Haga slott. 

Samtidigt började rykten cirkulera om ett bröllopsbråk mellan prins Carl Philip och Madeleine gällande att prinsens flickvän, Sofia Hellqvist, inte skulle få vara brudtärna på Madeleines bröllop. Om inte Sofia fick vara brudtärna - tänkte prinsen bestämt inte vara bestman åt brudgummen Chris O'Neill

Nu talar Carl Philip och Sofia ut om bråket. Enligt paret själva är konflikten bara ett rykte.

– Jag har aldrig fått frågan om att vara best man. Inget mer med det. Skulle ­frågan dyka upp skulle jag självklart med glädje tacka ja. Det är deras stora dag och vi ­ställer upp och stöttar dem i allt så det blir precis som de vill ha det. Vi ser verkligen fram emot bröllopet, säger Carl Philip till Aftonbladet.

"Ledsna och upprörda"

Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist har i dag varit tillsammans i över tre år och bor tillsammans i ett hus på Djurgården. Sofia känner sig väl mottagen av kungafamiljen och prinsen poängterar återigen att det så kallade "bröllopsbråket" har förstorats till något det inte är av media.

– Vi alla blir både ledsna och upprörda över att det har målas upp en bild av att det skulle röra sig om någon familjefejd, säger prinsen.

Paret har däremot inte bråttom med att gänga sig. "Ingen press och ingen stress", menar Sofia, samtidigt som hon kommenterar Madeleines och Chris bröllop.

– Vi är självklart mycket spända inför bröllopet. Chris är humoristisk och stabil, det går inte att ta miste på hur lycklig han gör Madeleine, säger hon till Aftonbladet. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!