Little Jinder.
1 av 6
Little Jinder. - Foto: Magnus Liljegren / Magnus Liljegren
Little Jinder.
2 av 6
Little Jinder. - Foto: Stella Pictures / Jari Kantola
Little Jinder säger till Elle att det kändes rätt att berätta om aborten i Elle eftersom det är en tidning som läses av kvinnor.
3 av 6
Little Jinder säger till Elle att det kändes rätt att berätta om aborten i Elle eftersom det är en tidning som läses av kvinnor. - Foto: Stella Pictures / Sigge Klemetz
Här ser vi Little Jinder tillsammans med Miriam Bryant, som även hon har varit med i Så mycket bättre.
4 av 6
Här ser vi Little Jinder tillsammans med Miriam Bryant, som även hon har varit med i Så mycket bättre. - Foto: Sigge Klemetz / Stella Pictures / Sigge Klemetz
Little Jinder hade en tuff inspelningsvecka.
5 av 6
Little Jinder hade en tuff inspelningsvecka. - Foto: Stella Pictures / Jari Kantola
Danny Saucedo.
6 av 6
Danny Saucedo. - Foto: Sigge Klemetz / Stella Pictures / Sigge Klemetz

Little Jinder om "Så mycket bättre": "Värsta veckan i mitt liv"

Inspelningen av "Så mycket bättre" var ingen dans på rosor för sångerskan Little Jinder.


Nu på lördag är det premiär för den sjunde säsongen av "Så mycket bättre", och en av deltagarna är Josefine Jinder, 28.

I en lång intervju med modemagasinet Elle berättar Josefine om de tuffa inspelningarna som ägde rum på Gotland i somras.

Sångerskan hade gjort en abort några dagar innan hon åkte till Gotland, och beskriver sig själv som ett "hormonellt vrak". Hon hade även fått två knutor på stämbanden och tvingades ta kortison.


I intervjun med Elle berättar hon att hon sov extremt lite– 2-3 timmar per natt.

– Det var kanske den värsta veckan i mitt liv: Jag kände mig ful, hade gjort abort, orkade inte umgås med någon, blev filmad 19 timmar om dygnet – och skulle prestera, säger hon till Elle.

Efter ett tag kände sig Josefine tryggare med alla deltagarna i programmet, och hon kom nära Danny Saucedo – som hon beskriver som "en storebror". När hon idag tänker tillbaka på sin medverkan så ser hon det som en positiv upplevelse.

Danny Saucedo. Bildkälla: Stella Pictures.

På frågan om varför hon väljer att nu berätta om aborten svarar Josefine:

– Det är tabubelagt, samtidigt som så många kvinnor har varit med om det. Jag vill att det ska bli normaliserat att prata om. Det är liksom skit som händer i livet. Men det blev så starkt för mig, att skuld och skam var en stor del av upplevelsen. Det är ju helt orimligt, säger hon till Elle.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

KG Hammar romandebuterar

Amanda Jansson om succén: "Svårt att ta in"

Två svenskar spelar huvudrollen i Finlands största inhemska biosuccé på 2020-talet. Nästan en halv miljon har sett "Stormskärs Maja", som nu kommer till Sverige. Det är svårt att ta in. Det är inte klokt, säger Amanda Jansson.

Mede duckar Israelfrågan: "Kan inte uttala mig"

2 timmar sedan
Artistavhoppen, demonstrationerna och protesterna är många. Men Petra Mede svarar inte på om Israel bör vara med i Eurovision Song Contest i Malmö eller inte. EBU tar beslutet, säger programledaren.

Scorsese sägs vilja göra film om Frank Sinatra

idag 02:30
Filmskaparen Martin Scorsese ska enligt uppgifter till Variety arbeta på en Frank Sinatra-biografi med sin mångårige samarbetspartner Leonardo DiCaprio i huvudrollen.

Kinsella: Jag har aggressiv hjärncancer

igår 21:14
Sophie Kinsella, författaren till storsäljaren "En shopaholics bekännelser", behandlas för "en aggressiv form av hjärncancer", skriver hon på Instagram. Diagnosen ställdes för två år sedan.

Detaljen som avgjorde i "Sveriges mästerkock" 2024

igår 21:05
Det är dags för en rafflande final av "Sveriges mästerkock" 2024. Tess Medina och Josefine Freij ställs mot varandra där de ska laga en trerättersmeny. Men vad var det egentligen som avgjorde vinsten?