Farmen 2024 final
Såg du torsdagens avsnitt av Farmen 2024? - Foto: TV4

Detaljen i det vidriga avsnittet av Farmen gav mig tyvärr gåshud

Torsdagens avsnitt av Farmen 2024 var en riktig nervbomb. Och det hela slutade fruktansvärt men hade nyanser av gåshud.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Ja, vad ska man säga. Farmen 2024 har sannerligen inte gjort någon tittare besviken. Och den som påstår det är samma typ av person som "tycker det är lite jobbigt med långa filmer på bio" eller "när man har vinpaket till avsmakning på restaurang då det blir så himla mycket att dricka upp". 

Du tilldelas tyvärr ingen åsikt då du helt uppenbart har fel. 

I år har konflikterna duggat tätt och bråken avlöst varandra. Jävlar vad det har bråkats? Är det någonting på gården som det inte bråkats om egentligen?

Visst bråkstakar och känslomänniskor gör ju otrolig tv. Men någon jag tillslut kände hade gjort sitt var Jennifer Valencia. Hon är säkert en fin tjej hemma men hennes absolut sämsta sidor togs verkligen fram här. 

Tittarna rasar på regelbrottet i Farmen – och därför saknades Anna Brolin

Jennifer Valencia. Bildkälla: TV4

Efter att ha besegrats av Levin Larsson så brast hon ut i tårar. När Levin då skulle trösta henne och hon slog bort hans hand så kände jag att hon gått från rolig och lite halvmobbig i tv till att halka ned till osportslig och bara jävligt oskön. 

"Det finns ormar överallt", sa hon innan hon gick. Ok?

Hennes paktbröder har under hela säsongen varit Tim Mäklin och Fredrik Trygg Kummetz. Tillsammans har de velat få ut många i andra gänget på gården, och den främsta måltavlan – det har varit Per Renström

Men Per, det är en krutgubbe som vägrat ge sig. Ting efter ting har han vunnit. Sagt vad han tycker till folk rakt i deras ansikte utan smussel. Tagit hand om sina egna som att de är familj. Helvete vad man gillat Per. 

Följarna i uppror efter Anna Brolins ord om Farmen 2024

Under torsdagens ting stod Per och Tim mot varandra i tinget. Och deras öde, de avgjordes av ett gäng grödor. 

Farmen 2024 har varit en riktig succé. Bildkälla: TV4

Tim fullkomligt briljerade vilket för oss som tyckt att han glidit lite räkmacka, faktiskt var lite kul att se. 

Känslan hos mig när jag insåg att Per besegrats av Tim var till en början vidrig. Men sedan hände någonting. 

Till skillnad från Jennifer så sköter Tim det hela på bästa sätt och säger någonting som verkligen målar upp rivalitet på ett bra sätt: 

Per och Tim möttes i tinget. Bildkälla: TV4

– Även om jag och Per har varit hot varandra från dag ett så har vi respekterat varandra på kvällarna. Vi har varit tydliga med att vi vill ha ut varandra och inte smusslat om det. Men samtidigt har vi suttit och skrattat över en kopp te och haft det trevligt. Jag har alltid respekterat honom så det... ja det är en ära, sa Tim. 

Per fyllde i: 

– Hela sommaren har jag och Tim varit tydliga med att vi vill få ut varandra. Men vi har kunnat skilja på spel och person vilket är viktigt för mig. 

Karlarna ger sedan varandra en blick som säger: "Well played". Och här fick jag TOTAL GÅSHUD. Per kan åka hem med ryggen rak och ta med sig att han gjort en jävla pangmedverkan. 

Men jag ska vara ärlig.... det kan vara så att det väntade en liten gåshud till. 

Fredrik och Tim blev minst sagt glada över att se varandra. Bildkälla: TV4

När Tim kommer tillbaka till gården så vrålar Fredrik som att Bajen vunnit ett SM-guld. Killarna blir tårögda och kramas som att det vore deras sista dag på jorden. 

Vänskapen mellan dessa grabbar går inte av för hackor och innan de klev in i Farmen hade nog ingen aning om att de inte bara skulle hitta en vän utan en broder för livet. 

Vinner de inte Farmen så har de i alla fall vunnit det. Men Per – jävlar vad du gjorde det här bra. 

Det hände mellan Cornelia och Ronja efter Farmen 2024

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!