- Foto: Elin Mårtensson

Jag är förlorad i tevens smutsiga värld

KRÖNIKA: Nyheter24:s Emma Malmlöf om sina urspårade tevevanor, att äta chips och kolla på överviktiga som ska gå ner i vikt - och att bli utskälld för det.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Emma Malmlöf

Emma Malmlöf, 21 år, är nöjesreporter på Nyheter24.

Besök hennes blogg här. Hon twittrar här.

Det är en vanlig vardagskväll och grått ute. Vem fan vill gå långa promenader, fika eller vad man nu gör som social människa i november månad. Nej, jag går nästintill i ide på vintern – snö eller inte. Stannar hellre hemma med min teve och blir hjärntvättad.

Det spelar inte så stor roll vad som går. Jag sväljer allt från naturkanalernas giftiga pytonormar och bröder som ålar i träsk till färglagda sekvenser från andra världskriget, förnedringsteve och mattävlingar där det skriks och stökas.

För att inte tala om alla hus som ska säljas på landet och överviktiga som ska gå ner i vikt och serier som gått i repris fler år än jag är gammal. Allt det där, plus lite ensamma mammor och ensamma pappor och framför allt ensamma barn, tittar jag på.

Jag har helt stagnerat. Dragits ner i träsket av smutsiga utfyllnadsprogram för pensionärer, udda och nyfikna. "Outsiders", "Fråga Olle" – give it to me. Det finns inget så roande som småbarnsmammor som bygger skyddsrum för sin dinosauriefobi, killar som opererar in horn i pannan eller folk som ligger på offentliga platser.

"Orkar inte ens svara om någon ringer"

Jag gör det till en del av min vardag, min dagliga rutin. Jag kommer hem, äter lite chips, kollar på "Biggest looser". Äter lite choklad och kollar på "Fråga doktorn". Skaffar mig lite fler uppslag på konstiga och påhittade sjukdomar - perfekt för en hypokondriker som jag. Orkar inte ens svara om någon ringer mig. Vill vara i fred med min teve.

Det var när jag bokade av en middag för att jag på allvar försökte köpa Bingolotter till "Bingolottos jubileumskväll" förra veckan som mina vänner fick nog.

Nu har det gått för långt tyckte dom och upprättade någon typ av intervention. Det gick mest ut på att de skällde ut mig och jag försökte försvara mig genom att säga att jag i varje fall inte tittar på det oerhört värdelösa programmet "Extra, Extra".

– Det är fan ingen ursäkt, det gör väl ingen människa, fick jag till svar. Och så var det med det. Nu är jag på teverehab. Kollar bara "Debatt" och "Kvällöppet" och en och annat dokument utifrån, efter krav från vänskapskrets. Slöseri med teve. Som att dricka cola ur ett glas eller äta chips ur skål. Det är samma, men inte samma.

Räddningen

Så, i smyg, för att överleva - kollar jag på de där programmen där de opererar om sig och går till metrosexuella solbrända plastikkirurger i "Beverly Hills".

Typ: "Jag och min mamma ville göra något tillsammans – så vi gjorde brösten".

Apbra.

/
/
/
/
TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!