George Clooney har spelat Batman, men kunde inte lösa skådespelarstrejken i Hollywood. Arkivbild.
George Clooney har spelat Batman, men kunde inte lösa skådespelarstrejken i Hollywood. Arkivbild. - Foto: Rolf Vennenbernd/DPA/AP/TT

Clooney ville lösa strejken – blev avfärdad

Inte ens George Clooney kan stoppa strejken i Hollywood. Filmstjärnans förslag på en lösning avfärdas av skådespelarfacket. Vi fattar inte poängen med förslaget, säger en källa till Variety.


Skådespelarstrejken har pågått sedan den 14 juli och lamslår film- och tv-produktionen i Hollywood.

Parterna uppges fortfarande stå långt från varandra i frågan om ersättning från strömningstjänsterna och användandet av AI-teknik, men frustrationen växer hos många skådespelare som inte kan jobba.

Nu har de stora namnen gett sig in i leken. Häromdagen lanserade en grupp filmstjärnor som George Clooney, Ben Affleck, Emma Stone och Scarlett Johansson i spetsen ett förslag för att lösa strejken.

Skådespelarstrejken i Hollywood har pågått sedan den 14 juli och lamstår film- och tv-produktionen. Arkivbild.

Stjärnorna bad om ett zoommöte med skådespelarfackets ledning och förhandlingsdelegation för att presentera sitt förslag. Det innebär bland annat förändringar i hur ersättningen ska fördelas från strömningstjänster och ett borttagande av maxtaxan som skådespelare betalar till fackförbundet. På så sätt skulle mer pengar komma in i systemet.

Men förslaget togs inte emot väl. Tvärtom avfärdades det direkt av fackledningen.

— Det gick inte bra. Vi fattar inte poängen med förslaget, säger en källa från skådespelarfacket till Variety.

Enligt källorna tog George Clooney upp frågor som inte finns med i förhandlingarna och därför inte är relevanta för diskussionen.

Men utåt sett säger skådespelarfacket att de är tacksamma för att stjärnorna engagerar sig.

— Jag ska kontakta George. Vi är tacksamma för allas hjälp. Alla har idéer och förslag, men vi har sysslat med det här i snart ett år nu, säger David Jolliffe, som ingår i skådespelarfackets förhandlingsdelegation.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!