Keith Richards och Mick Jagger spelade sju låtar på Racket NYC i New York.
Keith Richards och Mick Jagger spelade sju låtar på Racket NYC i New York. - Foto: Evan Agostini/Invision/AP

Rolling Stones firade med klubbspelning

Nu har Rolling Stones första album på 18 år släppts. Rockikonerna firade skivsläppet med en intim klubbspelning i New York. Ni kanske känner igen den här, sa Mick Jagger innan bandet spelade "Jumpin' Jack Flash".


Albumet "Hackney diamonds" släpptes på fredagen och för att fira händelsen tog Rolling Stones över nattklubben Racket NYC, en scen betydligt mindre än de arenor Mick Jagger och Keith Richards vanligtvis spelar på.

Bandet spelade sju låtar inför inbjuden publik med kända namn som rockstjärnan Elvis Costello och komikern Trevor Noah bland åskådarna.

Lady Gaga

På plats fanns även Lady Gaga som sjöng duett med Mick Jagger på "Sweet sounds of heaven", en av låtarna på nya skivan.

Rolling Stones har fått mest höga betyg för sin nya skiva. De flesta recensenter har varit förbluffade över att ett band som slog igenom 1964 och vars medlemmar är i 80-årsåldern kan åstadkomma en så bra samling låtar.

Tidningen Rolling Stone skriver att bandet inte har låtit lite fräscht och fokuserat på ett halvsekel. Varietys kritiker Jem Aswad tycker det mest imponerande är att "Stones nått en kreativ höjdpunkt fast de kämpar med hur ett band i 80-årsåldern ska låta och förlorade sin trummis som de haft i 60 år".

Trummisen Charlie Watts avled 2021.

"Samling diamanter"

I Sverige ger Göteborgs-Postens Johan Lindqvist betyget fyra fyrar och skriver att "låtmaterialet är en samling diamanter hämtade från en skattkarta med de bästa bitarna av Stones livsverk".

Anders Dahlbom ger plattan fyra getingar i Expressen och skriver att "Rolling Stones låter 2023 roligare och piggare än på decennier". Aftonbladets Håkan Steen sätter fyra plus och kallar skivan "förbluffande bra".

Men alla har inte varit lika positiva.

"'Hackney diamonds' är så kliniskt steril, stelbent och ofattbart osvängig att ingen rock’n’rollator i världen kan hjälpa den att röra sig framåt", skriver Mattias Dahlström i Dagens Nyheter och ger skivan en tvåa.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!