Jamie Foxx tillbakavisar anklagelser om att han skulle ha begått ett övergrepp mot en kvinna på en bar.
Jamie Foxx tillbakavisar anklagelser om att han skulle ha begått ett övergrepp mot en kvinna på en bar. - Foto: Richard Shotwell

Jamie Foxx tillbakavisar anklagelser

Skådespelaren och artisten Jamie Foxx nekar till anklagelserna om att han skulle ha begått ett sexuellt övergrepp mot en kvinna på en takbar i New York för åtta sedan.


Foxx företrädare framhåller också att han kommer att begära skadestånd för "illvilligt åtal" efter den stämningsansökan som kvinnans företrädare lämnat in till en domstol i New York.

Kvinnan anklagar Jamie Foxx för att utan samtycke och "på att aggressivt sätt" ha tvingat sig på henne och tagit på hennes kropp och kön. Hon upplevde också att Foxx verkade berusad vid tillfället, något som den Oscarsprisade skådespelaren nu tillbakavisar. Enligt honom har den beskrivna incidenten aldrig inträffat. Hans företrädare framhåller också att kvinnan anmälde ett liknande brott 2020 i Brooklyn, och att det fallet lades ner.

I november 2022 infördes ett ettårigt undantag, New York’s Adult Survivors Act, som gjorde det möjligt för vuxna målsägare att stämma sina förövare även för preskriberade sexualbrott. Stämningsansökan mot Jamie Foxx lämnades in bara några dagar innan den möjligheten försvinner.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!