Susan Sarandon ber om ursäkt. Arkivbild.
Susan Sarandon ber om ursäkt. Arkivbild. - Foto: Evan Agostini

Sarandon ber om ursäkt: "fruktansvärt misstag"

Den amerikanska skådespelaren Susan Sarandon ber om ursäkt för en kommentar hon fällde vid en pro-palestinsk demonstration.


Oscarsprisade Sarandon, känd från bland annat "Dead man walking" och "Thelma & Louise", sade då: "Det är många människor som är rädda för att vara judiska i dag, och de får ett smakprov på hur det känns att vara muslim i det här landet".

Nu kallar hon kommentaren "ett fruktansvärt misstag" – eftersom hon säger att den kan ge sken av att judar inte tidigare har varit utsatta för förföljelser.

— Från århundraden av förtryck och folkmord i Europa, till skjutningen på Tree of Life i Pittsburgh, PA, har judar länge upplevt diskriminering och religiöst våld som fortsätter än i dag, sade hon och lade till att hon djupt ångrar att ha förminskat den verkligheten och att ha sårat människor, skriver Rolling Stone.

Sarandon sade också i sin kommentar på sociala medier att hon kommer fortsätta kämpa för fred och medkänsla för alla folk.

Skådespelaren blev sparkad från agenturen UTA efter sina uttalanden. Hon är inte den enda som hamnat i hetluften efter sitt stöd till palestinierna. Bland annat har Melissa Barrera från "Scream VII" sparkats från produktionsbolaget Spyglass, som reagerade på att Barrera beskrev Israels agerande som "folkmord".

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!