R'n'b-stjärnan Usher är huvudakt i halvtidsshowen av årets Super Bowl där Kansas City Chiefs möter San Francisco 49ers. Arkivbild.
R'n'b-stjärnan Usher är huvudakt i halvtidsshowen av årets Super Bowl där Kansas City Chiefs möter San Francisco 49ers. Arkivbild. - Foto: Evan Agostini/Invision/AP

Usher hyllar svarta artister på Super Bowl

Det är den amerikanske r'n'b-stjärnan Usher som har fått hedersuppdraget att vara huvudakt i halvtidsshowen på årets Super Bowl den 11 februari på Allegiant Stadium i Las Vegas.


Super Bowl är den amerikanska fotbollsligan NFL:s finalmatch och en av de tv-sändningar som har flest tittare i USA. De senaste åren har artister som Rihanna, Dr Dre, The Weeknd, Jennifer Lopez och Shakira uppträtt.

I en intervju med Good Morning America, som citeras av The Hollywood Reporter, säger Usher att han kommer att använda sin tid i strålkastarljuset till att hylla de svarta artister som gått före och banat väg för hans musikkarriär:

— Jag började inte där jag är nu och jag kom inte hit för egen maskin. Så alla som har varit en del av den resan bär jag med mig när jag går upp på scenen den kvällen, sade Usher.

Lagom till Super Bowl släpper den 45-årige r'n'b-stjärnan den 9 februari sitt nya album "Coming home". Ushers nionde studioalbum är en stjärnspäckad affär med bidrag från Latto, Burna Boy, 21 Savage, The-Dream, HER., Summer Walker och BTS:s Jung Kook.

En singel från albumet, afrobeatinspirerade "Ruin", släpptes i fredags.

Det är inte första gången som Usher uppträder i Super Bowls halvtidsshow. 2011 var han gästartist till The Black Eyed Peas.

TT
/
/
/
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!