Edvin Ryding och Omar Rudberg är tillbaka i 'Young royals'.
Edvin Ryding och Omar Rudberg är tillbaka i 'Young royals'. - Foto: Samuel Steén/TT

Sista säsongen av "Young royals": "Emotionellt"

Allt har ett slut – så även hyllade Netflix-serier. Nästa vecka är det premiär för den sista säsongen av "Young royals". Det är verkligen en emotionell berg- och dalbana, säger Edvin Ryding till TT.


Fakta: "Young royals"

Handlar om prinsen Wilhelm (Edvin Ryding), som efter en skandal tvingas skriva in sig på den fiktiva internatskolan Hillerska. Där träffar han klasskamraten Simon (Omar Rudberg), som kommer från betydligt enklare förhållanden och som kämpar mot fördomar och klasshierarkier, och de två förälskar sig i varandra.

I övriga roller syns bland andra Malte Gårdinger, Frida Argento, Nikita Uggla och Pernilla August.

Den tredje säsongen har premiär 11 mars på Netflix.

Kärlekshistorien mellan prins Wilhelm och skolkamraten Simon har sedan premiären 2021 blivit en osannolik succé. Serien, som utspelar sig i internatmiljö, har fans över hela världen och har förändrat livet för de två huvudrollsinnehavarna Edvin Ryding och Omar Rudberg.

— På ett personligt plan är man såklart väldigt tacksam över det. Jag slutar liksom inte att förvånas över hur vackert det är på något vis, publikens gensvar är otroligt, säger Edvin Ryding och fortsätter:

— Livet har ju också förändrats på ett professionellt plan i och med serien. Man har samtal som man inte hade tidigare, med människor man inte hade tidigare. Dörrar har öppnats, så att säga.

Omar Rudberg och Edvin Ryding märker att fansens förväntningar på den sista och avslutande säsongen av Netflix "Young royals" är enorma.

Nya utmaningar

I den sista säsongen är Wilhelm och Simon officiellt ett par, men med det sagt är resan inte friktionsfri – nya utmaningar väntar "Wilmon", som fansen världen över kallar kärleksparet.

Omar Rudberg sammanfattar säsongen:

— Det är verkligen en emotionell berg- och dalbana. Man får se väldigt mycket kärlek, men också mycket drama och svek, säger han.

Att detta är den sista säsongen har gjort berättelsen ännu ett snäpp bättre, enligt Edvin Ryding:

— Man vet att det är slutet och det gör att insatsen blir högre. Det är mer som står på spel. Det gör att allting känns mycket större och väldigare och kraftigare, säger han.

Hos fansen är förväntningarna enorma på de nya avsnitten, något de båda skådespelarna märker tydligt.

— Det är tydligt hur folk pratar på sociala medier. Det är höga förväntningar, vilket det ska vara. Det är väldigt fint, säger Edvin Ryding.

— Jag har ändå en bra magkänsla av att folk kommer tycka om det de ser. För vi har ju också gjort allt vi kan. Vi har gjort vårt bästa, säger Omar Rudberg.

Värdigt avslut

Men de kommer att sakna det sammanhang som inspelningen av "Young royals" har inneburit. Men allt bra har ett slut, tror Omar Rudberg:

— Vi alla kommer att hitta nya vägar och vi kommer fortfarande att ses. Och det finns så mycket mer i livet att upptäcka. Så jag tror att vi alla ser fram emot att få göra ett värdigt avslut, säger Omar Rudberg.

— Det är klart att man är ledsen att det är över, men den absolut övergripande känslan är att känns väldigt kul att få ge det här sista kapitlet till publiken, säger Edvin Ryding.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!