Carla Sehn spelar huvudrollen när Netflix filmatiserar Amanda Romares roman 'Halva Malmö består av killar som har dumpat mig'. Arkivbild.
Carla Sehn spelar huvudrollen när Netflix filmatiserar Amanda Romares roman 'Halva Malmö består av killar som har dumpat mig'. Arkivbild. - Foto: Fredrik Persson/TT

Netflix gör serie av Amanda Romares succéroman

Amanda Romares succéroman om dejting i Malmö ska filmatiseras av Netflix, med Carla Sehn i huvudrollen. Det ska bli kul att få sätta tänderna i det här, säger skådespelaren.


Fakta: Andra kommande Netflixsatsningar

Här är några andra kommande Netflixssatsningar.

Serier:

"Ronja rövardotter" (premiär 28/3). Påkostad ny version av Astrid Lindgrens klassiker som Netflix har tagit över från Viaplay.

"Genombrottet". Dramaserie baserad på lösningen av Linköpingsmorden med hjälp av DNA.

"Glaskupan". Camilla Läckberg ligger bakom konceptet för thrillerserie på landet.

"Helikopterrånet". Daniel Espinosa regisserar ett manus av Ronnie Sandahl om det omtalade rånet 2009 i södra Stockholm.

"I dina händer". Filmatisering av Malin Persson Giolito-deckare.

Film:

"Stöld" (12/4). Filmatisering av Ann-Helén Laestadius roman om en sameflicka. Peter Birro har skrivit manus.

"En del av dig". Sigge Eklunds regidebut med Zara Larsson i filmdebut mot bland annat Edvin Ryding.

"Ett ärligt liv". Mikael Marcimain filmar ett samtidsdrama med Simon Lööf och Nora Rios.

"Allt blir bra". Josephine Bornebusch regisserar sig själv i drama mot Pål Sverre Haugen och Sigrid Johnson, Guldbaggebelönad för "Comedy queen".

"Love fårever". Kärlekskomedi med Matilda Kjellström ("Threesome") och Charlie Gustafsson. Staffan Lindberg regisserar.

"Strul". Filip Berg iklär sig Björn Skifs roll när 80-talsklassikern görs i ny version av Jon Holmberg.

Det är två år sedan Amanda Romare kom ut med romanen "Halva Malmö består av killar som har dumpat mig". Nu är det klart att boken görs till serie för Netflix.

Amanda Romare är glad, den bekräftelsen hade hon behövt under skrivarbetet, förklarar hon.

— Jag önskar att jag hade kunnat gå tillbaka två och ett halvt år till den Amanda som satt och skrev, för då var det inte ens meningen att det skulle bli en bok, säger hon och fortsätter:

— Livet var skit och jag skulle fylla 30 år. Det var inte kul.

Drömroll

Carla Sehn har synts i Netflix-serien "Kärlek & anarki", men spelade också huvudrollen i "Vuxna människor" på C More. Just nu står hon på scenen i "Tre systrar" på Kulturhuset Stadsteatern.

För henne är det en drömroll, även om hon inte känner igen sig. Hon har haft pojkvän i tio år, förklarar hon.

— Jag gick verkligen igång och älskade det här när jag läste boken. Det kändes som att man var på dejting i vilda västern och det ska bli så kul att hugga tänderna i det.

Netflix presenterar flera stora nyheter under måndagen. Bland annat "Skiftet" – en ny dramaserie om de första svenska kvinnliga poliserna 1958. Rojda Sekersöz, som står för regi i "Young royals", regisserar serien.

Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndorils "Nyckelserien" blir också film på Netflix. Det är första delen i Lars Kepler-duons nya spänningsserie, som kom 2023, under pseudonymen Alex Ahndoril, och är en pusseldeckare med den unga kvinnan Julia Stark i huvudrollen.

Produktion är precis igångsatt och det är oklart vem som spelar huvudrollen.

Tea Stjärne, Sandra Zubovic, Alva Bratt, Tindra Monsen och Sarah Gustafsson i "Barracuda queens" kommer tillbaka. Arkivbild.

Mer "Barracuda queens"

Netflix presenterade också en ny tv-serie om Harry Hole, Jo Nesbøs romanfigur, baserad på romanen "Djävulsstjärnan". Produktionen är i sin linda och ännu är det inte klart vem som spelar huvudpersonen.

Netflix avslöjade dessutom att det blir en andra säsong av "Barracuda queens", serien om de fem överklasstjejerna som rånar förmögna hem. Alva Bratt spelar huvudrollen som Lollo i serien vars första säsong släpptes i juni i fjol.

Den nya omgången utspelas i början av 2000-talet och inspelningen börjar i dagarna.

— Det är några år senare. Lollo kommer tillbaka och stökar till det i vanlig ordning. Hon gillar ju sånt. Vi är lite sugna på att fortsätta med vår kriminella bana, säger Alva Bratt.

Rättat: I en tidigare version förekom en felaktighet. I faktarutan stod det att alla filmerna och serierna skulle ha premiär under 2024. Rätt är att flera av projekten kommer senare.

TT
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!