Bill Murray dyker upp för att rädda Paul Rudd och de nya spökjägarna i 'Ghostbusters: Frozen empire'. Pressbild.
Bill Murray dyker upp för att rädda Paul Rudd och de nya spökjägarna i 'Ghostbusters: Frozen empire'. Pressbild. - Foto: Jaap Buitendijk/Columbia Pictures/Sony/AP/TT

Veckans film och serier – Ghostbusters tillbaka

Spökjägare tvingas återigen ut på New Yorks gator när "Ghostbusters" är tillbaka på bio och på Netflix dyker den manipulative Ripley upp i en ny version. Här är veckans filmer och serier.


FILM (premiär 29/3).

" Ghostbusters: Frozen empire " (3/4).

För tre år sedan väcktes "Ghostbusters" till liv och filmen "Afterlife" blev en sådan succé att det nu kommer ännu en i samma universum som 80-talsfenomenet. Paul Rudd leder det nya gänget spökjägare som är tillbaka i New York och konfronterar ondskefulla krafter som riskerar att orsaka en ny istid.

Här behövs det experthjälp – så även i denna film dyker 80-talets Ghostbusters Dan Aykroyd och Bill Murray med flera upp för att rädda mänskligheten.

Nell Tiger Free konfronteras med ondska i Vatikanen. Pressbild.

" The first omen " (3/4).

Skräckfilmen "The omen" från 1976 blev en sådan succé att den ledde till fyra uppföljare på vita duken och en tv-serie. Nu backar filmskaparna bandet och berättar historien om vad som hände innan den mystiske adoptivsonen Damien gör entré i den första filmen. En kvinna (Nell Tiger Free) kommer till Vatikanen och upptäcker ren ondska i den katolska kyrkans hjärta.

Övriga premiärer:

"The new boy".

Cate Blanchett spelar huvudrollen i ett drama där urinvånarnas traditioner krockar med kristendomen i 1940-talets Australien.

"The beautiful game" (Netflix).

Drama om det engelska landslaget i fotbolls-VM för hemlösa. Med minst lika mycket drama utanför som på planen.

TV/STRÖMMAT:

Andrew Scott som Tom Ripley i "Ripley". Pressbild.

" Ripley " (4/4, Netflix).

Patricia Highsmiths manipulative och mordiske romanhjälte Ripley har filmatiserats flera gånger, inte minst på 90-talet med Matt Damon i huvudrollen. Här ikläder sig Andrew Scott rollen och de som har charmats av honom som "The hot priest" i hyllade tv-serien "Fleabag" får se en annan sida av den irländske skådespelaren.

Tom Ripley får i uppdrag att hämta hem rikemanssonen Dickie till USA, men blir så förtjust i det glada livet i Italien att han tar till drastiska åtgärder för att få behålla det.

Övrig premiär:

"Renegade Nell" (29/3, Disney+).

Historiskt äventyrsdrama om en kvinnlig stråtrövare (Louisa Harland) i 1700-talets England.

TT
/
/
Hot
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!