Programledaren Malin Stenbäck reagerade starkt på sexistiska kommentarer från en deltagare i 'Bachelorette'. Pressbild.
Programledaren Malin Stenbäck reagerade starkt på sexistiska kommentarer från en deltagare i 'Bachelorette'. Pressbild. - Foto: Robert Jadenfeldt

Sexism i "Bachelorette" – "Hypar upp varandra"

De sexistiska kommentarerna om en kvinnas bröst från Amir Ibrahim, en av deltagarna i dokusåpan "Bachelorette", fick programledaren Malin Stenbäck att ryta ifrån. I det uppföljande programmet "Killarna avslöjar allt" visar hon klippet, varpå vissa av deltagarna skrattar, skriver Aftonbladet.


— Man bär ett ansvar som man och som killar i grupp, säger Malin Stenbäck.

— Jag sitter i ett rum med 20 killar, ingen av er tycker att det här känns osoft? Tycker ni att det är helt oproblematiskt undrar jag?, säger hon.

En annan av deltagarna, fotbollsprofilen Robin Nevelin, säger till Ystads Allehanda att flera i produktionen sade till på skarpen i efterhand. Men han berättar också att han aldrig hört lika grova kommentarer i fotbollens omklädningsrum som i TV4-programmet "Bachelorette".

— Grabbsnack kommer alltid finnas, det är lätt hänt när killar hypar upp varandra att en dum kommentar drar igång det. Men sådana grova kommentarer har jag inte hört i de omklädningsrum där jag har varit, säger han till tidningen.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!