Den Andra Operan är ett initiativ som grundades av de konstnärliga ledarna Hanna Fritzon, Bente Rolandsdotter och Ditte Hammar. Pressbild.
Den Andra Operan är ett initiativ som grundades av de konstnärliga ledarna Hanna Fritzon, Bente Rolandsdotter och Ditte Hammar. Pressbild. - Foto: DAO

Minifestival med operor av kvinnor

Den Andra Operan arrangerar minifestivalen "En annan operahistoria, en annan operaframtid" där de lyfter fram historiska operor av kvinnor.


Bland annat spelas "Den siste trollkarlen" – den fjärde historiska operan komponerad av en kvinna som Den Andra Operan producerar i sin strävan efter en bättre könsbalans i operarepertoaren. Det blir också en konsert där musiken samtidigt förklaras, "Fransyskornas grand opéra" med presentationer av Clemence Grandvals Mazeppa från 1892 och Agusta Holmés La Montagne Noire från 1895.

Dessutom hålls flera panelsamtal och i samband med festivalen släpps en inspelning av "Den siste trollkarlen" på Spotify. Festivalen genomförs i samarbete med Hallwylska museet i Stockholm och hålls där 12–13 maj.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!