Rickard Sjöberg berättar om kollegans avhopp från Postkodlotteriet.
Rickard Sjöberg berättar om kollegans avhopp från Postkodlotteriet. - Foto: Nyheter24 och Claudio Bresciani/TT

Rickard Sjöberg om Postkodlotteriet-profilens avhopp: “Har setts”

Nyligen meddelade en av de populära vinstutdelarna i Postkodlotteriet att han hoppar av från sitt uppdrag. Nyheter24 frågade Rickard Sjöberg, programledare för “Postkodmiljonären”, om tankarna kring kollegan.


I TV4:s långkörare “Postkodmiljonären” får tittarna se privatpersoner och kändisar tävla sig fram till stora summor pengar med Rickard Sjöberg som programledare. Men tittarna får även se inslag när vinnarna i Postkodlotteriet presenteras. Postkodlotteriet har funnits sedan 2005, och genom åren har många lyckliga vinnare kammat hem stora vinstcheckar. 

Vinstutdelaren i Postkodlotteriet lämnar TV4

I programmet syns även vinstutdelarna som reser land och rike runt och överraskar de lyckliga vinnarna med ett stort guldkuvert i handen. 

I det populära programmet har ett flertal profiler agerat vinstutdelare. Bland vinstutdelarna finns namn såsom Sandra Dahlberg, Christian “Kicken” Lundqvist och Daniel Paris

Nyheter24 har tidigare rapporterat om pianisten Putte Nelsson som nyligen lämnade sitt uppdrag som ambassadör och vinstutdelare i Postkodlotteriet, en roll som han hade axlat i över 11 år. Nyheten om att han nu lämnar TV4 delade han med sig av på Instagram. 

"Jag lämnar med en god känsla men samtidigt vemodigt att hoppa av efter så lång tid och lämna så många fina kollegor och vänner. Det var inte ett helt enkelt beslut att lämna världens bästa jobb… Men man måste chansa lite ibland", skrev Putte Nelsson på Instagram. 

Därför lämnar Postkodlotteriet-profilen TV4: "Inte ett lätt beslut"

Postkodmiljonären-programledaren Rickard Sjöberg om kollegans avhopp från TV4

Vinstutdelarna i Postkodlotteriet har kommit att bli omtyckta profiler bland svenska folket. Nyheter24 passade på att fråga den folkkäre programledaren Rickard Sjöberg om känslorna kring kollegans avhopp. 

Har du och Putte Nelsson hörts något sedan han lämnade? 

– Vi har setts vid något tillfälle och vi hörs på sociala medier och sådär. Och vi kommer säkert ses “irl” också så småningom, berättar Sjöberg och fortsätter: 

– Vi har blivit vänner genom åren och jag kommer sakna honom. Vi har ju setts med jämna mellanrum på jobbet, men nu får vi försöka fixa det privat istället. 

Här kan du läsa alla våra artiklar om TV4.

/
TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!