Farmen 2024.
Farmen 2024 år igång. - Foto: TV4

Robinson-Tove om händelsen i Farmen 2024: "Obehagligt"

Tove Dalsryd skriver i en krönika om sina känslor som uppstod när hon såg det första avsnittet av Farmen 2024. Och det var just när de unga tjejerna kom in som hon började fundera...


Farmen är tillbaka och som vi har längtat. Ett nytt gäng har äntrat gården för att tävla om att bli årets farmare och då även kamma hem vinstpotten på 500 000 kronor. 

Men att ställa upp i ett program som Farmen är ingen dans på rosor. 

Under en hel sommar ska ett gäng främlingar sköta en gård precis som det gick till för 200 år sedan. Det finns ingen elektricitet eller rinnande vatten. Deltagarna är konstant attackerade av knott och råttor i väggarna. Utöver det så finns det bara ett smalt utbud med mat och andra förnödenheter. 

Och redan första veckan har det blivit friktion mellan flera deltagare. Inte minst efter att två personer hållut de andra vakna på nätterna genom att snarka. Det var också några av deltagarna som åt kattsand under de första timmarna på gården.

Någonting som snabbt bubblade upp till ytan i årets upplaga av succéprogrammet var att de finns ett par turturduvor på gården. Nämligen Desirée Nilsson och Tim Mäklin. Dock har båda valt att vara kryptiska när det kommer till hur relationen kommer att utveckla sig under säsongens gång. 

Någon som nyligen själv varit med i TV men som även är ett stort Farmen-fan är Tove Dalsryd. Tove blev en av Robinson 2023:s mest omskrivna profiler då hon gjorde succé under alla tävlingar samtidigt som hon råkade i luven på flera andra deltagare, bland annat Charlie Wiberg, Pelle Lilja och Karolina Tilander.

– Det är ju ingen annan som står upp mot killarna på ön. Och när jag säger ifrån så är det ingen som backar mig heller vilket jag tycker kan vara lite jobbigt, sa Tove då. 

Stora rubriker blev det bland annat efter Karolina och Toves bråk efter att Karolina anklagat Tove för att ha slagit henne.

Tove Dalsryd: "Det kröp i mig"

Under första avsnittet av Farmen reagerade Tove på hur produktionen lagt upp det när deltagarna klev in på gården. De hade nämligen gjort så att de unga tjejerna kom sist, vilket då skapade reaktioner hos de andra. Killarna tuppade upp sig en aning och några av de andra kvinnliga deltagarna sa "Vad gör de ens här". 

Tove Dalsryd tycker till om årets Farmen. Bildkälla: TV4

"Jag kan inte sätta fingret på vad det är men det första avsnittet lämnar mig med en väldigt obehaglig känsla. Det är ju alltid skämskudde att se första avsnittet av en säsong när alla kommer in och träffar varandra, och det här var inget undantag", skriver Tove i sin krönika på Filmtopp och fortsätter:

"Produktionen hade lagt upp det på ett sätt där de unga tjejerna kom in sist och då blev det direkt några pinsamma kommentarer att alla killarna ville visa sig macho. Det kom även en kommentar från en av de äldre kvinnorna som undrade vad de nya tjejerna ens gjorde där. Det blir nästan för klichéartat när en av de äldre kvinnorna direkt påpekar att hon föredrar män framför kvinnor". 

Tove betonar ändå tydligt att trots att det första avsnittet lämnade henne med en dålig eftersmak så kommer hon att följa programmet slaviskt under säsongens gång. 

"För om vi ska vara ärliga finns det få ljusglimtar att se fram emot såhär i början av januari, så jag håller hårt i de få jag har – även om de ger mig en bitter smak av obehag inför mänskligheten", avslutar hon.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!