- Foto: Stella Pictures

Detaljen som Melodifestivalen missade – kan ge böter

SVT har en tydlig regel – inga loggor. Om man bryter regeln kan det ge böter. Vilket hände under Melodifestivalens deltävling i Göteborg.


SVT har en regeln som innebär att reklam inte får synas eller höras i deras kanaler. Det innebär alltså att artisterna i Melodifestivalen inte får bära plagg med synlig logga eller sjunga om varumärken. Om man gör det kan SVT behöva betala böter.

Fröken Snusk avslöjar sin mello-crush: "Han kommer hata mig"

Samir Badrans dyra tröjmiss 2016

Samir Badran tävlade i Melodifestivalen 2016 med kompanjonen Viktor Frisk. Deras bidrag "Bada nakna" tog sig till andra chansen och sedan vidare final. I andra chansen gjorde Badran en stor miss – han bar loggan "Stussy" på sin tröja. 

För detta tvingades SVT betala 100 000 kronor till staten, skriver Expressen.

Skärmdump/SVT

Björn Gustafssons saftiga lön – så mycket tjänar komikern

Studiomannens dubbelmiss 

I lördagens deltävling i Göteborg gick Liamoo vidare direkt till final. När han fick reda på att han har gått till final så skulle han sjunga sin låt igen. Så han började sjunga och samtidigt gå från greenroom till scenen. När han ska gå upp på scenen så dyker studiemannen upp i bild. Mannen är klädd i båda Nike och AIK logga som bryter mot SVTs regel.

Liamoos ärliga ord om Fröken Snusk: “Hon verkar veta hur…”

Skrämdump/SVT

– Det får inte förekomma loggor, så det där är ingen bra bild. Allt är gränsfall, hur dominerande det är, när går det över gränsen, och det kan man inte se på en stillbild, säger Anders Wistbacka, Melodifestivalens projektledare, till Expressen.

Maria Surs oväntade krav backstage på Melodifestivalen

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!